champignon soep

Champignonsoep

champignonsoep

Champignonsoep, ik was er nooit gek op. Maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik het eigenlijk alleen uit blik kende. Ik wil niet beweren dat die smerig is, maar ik wil wel beweren dat deze veel lekkerder is. En heel erg simpel om te maken. 

Ik spreek regelmatig met mezelf af dat ik gewoon wekelijks een verse soep moet maken. Soep is vaak gewoon een slanke optie en een goede manier om de koolhydraten even een avondje te laten staan en veel groenten te eten. Toch houd ik me eigenlijk niet aan de wekelijkse soepdag. Om één of andere reden zijn er altijd veel te veel dingen die me lekkerder lijken. 

Maar als ik dan eenmaal aan mijn soep zit, ben ik enorm blij. Ik kijk bijvoorbeeld nu al uit naar de winter zodat ik weer een goede reden heb om mijn erwtensoep te eten. Al moet ik daar ook eens een slankere versie van maken, zonder al het vlees erin. Deze champignonsoep was ook onwijs lekker en terwijl ik dit typ weet ik dat er nog een restje voor vanavond op mij staat te wachten, dat is echt geen straf. 

Ik haal elke week wel champignons, verwerk ze in veel gerechten. Maar zelden spelen champignons de hoofdrol in één van mijn gerechten. En dat is zonde want ik ben er echt gek op. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Champignonsoep
Een heerlijke goedgevulde champignonsoep
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 750 gram champignons
  2. 2 uien
  3. 40 gram roomboter
  4. 4 el bloem
  5. 500 ml melk
  6. water
  7. 3 bouillonblokjes
  8. peterselie
  9. peper
  10. zout
Instructions
  1. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes.
  2. Verwarm een klein beetje olie in een grote stoofpan en bak de uien glazig.
  3. Bak de champignons mee en wanneer deze gaar zijn kun je de roomboter toevoegen.
  4. Doe de bloem in de pan en laat deze even garen.
  5. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe en de bouillonblokjes.
  6. Als laatste blijf je water toevoegen tot de soep op een goede dikte is.
  7. Proef en breng op smaak met peper en indien nodig zout.
  8. Hak een flinke hand peterselie fijn en doe deze ook in de soep.
  9. Maak optioneel de soep af met twee eetlepels zure room of crème fraîche.
Notes
  1. Smakelijk!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

21 antwoorden
  1. Donna Luisa
    Donna Luisa zegt:

    Ik ben absoluut geen champignonnen liefhebber, maar op de één of andere manier vind ik het er als soep altijd wel erg lekker uitzien. Toch nog steeds niet mijn ding haha. Misschien verandert dat ooit nog :)

    Beantwoorden
  2. Sanne
    Sanne zegt:

    Hmmm dit ziet er heerlijk uit! Ik ben echt gek op soep, vooral als het koud begint te worden. Ik ga deze dan ook onthouden voor aankomende winter.

    Beantwoorden
  3. Nicky
    Nicky zegt:

    Mag ik vragen welke yoghurt jij hiervoor gebruikt? Heb het vanavond gemaakt met halfvolle yoghurt, maar vind de smaak daarvan toch iets te overheersen (zurig).
    Trouwens, je havermout muffins zitten NU in de oven, ben benieuwd!

    Beantwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      Ik vond dat zurige vaak lekker. Maar als ik geen yoghurt in huis heb maak ik het met alleen maar melk. Dan is die een stuk romiger. :) En benieuwd naar de muffins!

      Beantwoorden
      • Nicky
        Nicky zegt:

        Ja vind het ook wel lekker, alleen net iets te overheersend. Bedankt voor de tip! Muffins waren goed gelukt en heb net de eierkoeken uit de oven gehaald :) Je recepten zijn zo lekker simpel, perfect voor mij :P

        Beantwoorden
  4. ghielen
    ghielen zegt:

    vorige week gemaakt, maar de yoghurt was ook niet zo ons ding… had alleen magere yoghurt in huis en vond de soep idd zuur smaken. wij hebben m weggedaan en volgende dag zonder yoghurt opnieuw gemaakt toen was die heerlijk.

    Beantwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      Ik snap je inderdaad. Ik zal het recept aanpassen. De laatste tijd maak ik het ook vaker zonder yoghurt dan met. Soms voeg ik dan wel twee eetlepels zure room toe.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *