Surimisalade voor op brood

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 15 minuten

  • Aantal personen

    Twee personen

Ingrediënten

  • 200 gram surimi
  • 1 eetlepel kwark
  • 1 eetlepel mayonaise
  • bieslook
  • rasp van een halve citroen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Stap 1

    Trek de surimi uit elkaar in dunne draadjes. Je kunt de surimi ook in kleine stukjes snijden, maar persoonlijk vind ik dit lekkerder.

  • Stap 2

    Doe alle ingrediënten bij elkaar, en meng dit goed.

  • Stap 3

    Serveer op brood, bij toastjes of door een salade.

Mijn moeder at die vroeger heel erg graag. Er ging elke week wel een bakje met deze surimisalade doorheen. Oh nouja, het werd natuurlijk verkocht als krabsalade, maar we weten natuurlijk allemaal dat dat niet hetzelfde is. Maar het kan natuurlijk nog steeds wel lekker zijn! 

Sinds ik op mezelf woon heb ik deze broodsalade nooit meer gegeten. Maar ik had er gewoon echt zin in om dit weer een keer te eten, maar dan natuurlijk wel zelfgemaakt. En om heel eerlijk te zijn… Deze salade op een broodje is natuurlijk lekker, maar het maken hiervan is nog veel leuker. Ik kan er enorm van genieten om de surimi zo in draadjes uit elkaar te trekken. Dat vond ik als kip ook altijd geweldig met kip, of van die smerige kaas die je ook uit elkaar kon trekken. 

Veel mensen kijken een beetje neer op surimi, maar ik vind het een prima product zolang je het niet met krab vergelijkt. Verder is surimi zelfs gezond. Het bevat weinig calorieën en veel eiwitten. Een prime slank tussendoortje. Al is deze broodsalade dan natuurlijk niet meer de gezondste keuze. 

De volgende keer dat je niet meer weet wat je op je brood wil doen, probeer deze salade eens!

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.