sambal ei

Sambal eieren

Sambal eierenAls je zelf sambal hebt gemaakt dan wil je daar natuurlijk ook iets leuks mee maken. Daarom maakte ik deze sambal eieren. Heerlijk als tussendoortje of als bijgerecht bij bijvoorbeeld je nasi. Het klinkt enorm pittig, maar doordat ik sambal manis gebruik valt het wel mee. 

Tussendoortjes, ik ben er erg slecht in. Ik heb een aantal tussendoortjes die ik regelmatig eet, maar soms komen ze allemaal mijn neus even uit. Na 3 dagen een banaan eten wil je wel eens wat anders. Een ei is een goed tussendoortje, maar gewoon puur gekookt vind ik dat ook nogal saai. 

Nou hebben we niet allemaal tijd om uitgebreid een tussendoortje klaar te staan maken. Maar als je nou eens wel wat tijd hebt, dan moet je dit echt eens proberen. 

Ik had zo het hele schaaltje op kunnen eten. Behalve dan dat mijn vriend me daar nooit de kans voor zou geven. Maar stiekem is alles ook net wat lekkerder als je het kunt delen toch? Ik vraag me wel eens af of ik ook zo graag zou koken als ik alleen zou zijn. Het is toch wel fijn als je lang in de keuken hebt gestaan, dat je ook iemand hebt die dat waardeert. En gelukkig krijg ik maar zelden klachten. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Sambal eieren
Zacht gekookte eieren in een milde sambal saus
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 4 eieren
 2. 1 el sambal manis
 3. 1 tomaat
 4. 1 sjalot
 5. Olie
 6. Ketjap
 7. Water
Instructions
 1. Zet een klein pannetje water op en kook de eieren zoals jij ze lekker vindt. Ik eet mijn eieren altijd het liefst met zacht eigeel. Ik leg mijn eieren altijd 6 minuten in kokend water.
 2. Snipper de sjalot fijn en snij de tomaat in blokjes.
 3. Fruit de sjalot in een pan met een beetje olie aan.
 4. Doe hier vervolgens de sambal en tomatenblokjes bij.
 5. Breng op smaak met ketjap en voeg water toe tot je een goede saus hebt. Ongeveer 150 ml water was dat bij mij.
 6. Laat de saus rustig sudderen tot de eieren klaar zijn.
 7. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
 8. Leg de eieren in de saus, serveer direct.
Notes
 1. Simpel, maar lekker.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
7 antwoorden
 1. Kimberley
  Kimberley zegt:

  Het klinkt zo makkelijk en op de 1 of andere manier ben ik toch bang dat ik dit verpest. Heb een toko om de hoek, dus misschien ga ik bij deze toch valsspelen. Haha!

  Beantwoorden
 2. Nancy
  Nancy zegt:

  Dit is echt iets om te onthouden, ik kan zelf niet tegen sambal (iets met PDS) maar mijn lover is er dol op en ook op eieren. WIN-WIN!
  Wat heb jij een leuke blog, ik ga je volgen via Bloglovin want ik geloof dat er nog meer receptjes op staan die ik vast eens kan uitproberen :)

  Groetjes Nancy

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.