Spaghetti met mosselen

mosselenspaghetti

Dit recept is alweer van een poosje terug, maar ik wilde hem toch niet overslaan. Dit is namelijk wel één van de lekkerst maaltijden met mosselen. Maar dat kan ook komen omdat ik een echte pasta verslaving heb. Probeer deze spaghetti met mosselen ook een keer. 

Het voordeel van mosselen is dat ze altijd heel erg snel klaar zijn. Geen gedoe of uren in de keuken staan. Zoals wij ze vroeger maakte, in grote pannen, leek het wel altijd heel erg veel moeite. Maar dit is oprechte één van de snelste pasta’s die je kunt maken. 

In de keuken waar ik heb gewerkt was dit ook altijd een topper. Gegarandeerd succes en makkelijk om laste minute klaar te maken. Het is geen gerecht voor grotere groepen, dan begint het een beetje onhandig te worden. Maar met de mosselen die overblijven kun je gewoon weer iets anders maken, bijvoorbeeld heerlijke gegratineerde mosselen

De allerlekkerste mosselen die ik ooit heb gegeten waren de mosselen bij restaurant Lux. Grote prachtige mosselen gecombineerd met buikspek. Zo’n combinatie met vlees wil ik zelf ook eens proberen, al lijkt het mij lastig om het vlees niet te laten overheersen. 

Ik denk dat spaghetti met mosselen ook een goede manier is om kinderen aan de mosselen te krijgen. Ik heb niet zoveel verstand van kinderen, maar volgens mij gaat spaghetti er bij de meeste wel in. Bij mij stond het vroeger tenminste altijd bovenaan mijn lijstje en eigenlijk is dat nooit echt veranderd. 

Wat is jullie favoriete manier om mosselen te eten? 

Spaghetti met mosselen
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 150 gram spaghetti
  2. 400 gram mosselen
  3. 200 ml witte wijn
  4. scheut olijfolie
  5. 1 teen knoflook
  6. bos peterselie
  7. 1 citroen
  8. 2 eetlepels crème fraîche
Instructions
  1. Breng de pan met water aan de kook.
  2. Kook de pasta mooi al dente gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Verhit direct een grote wok of andere grote pan met deksel, wanneer deze goed heet is voeg je de schoongemaakte mosselen toe.
  4. Blus direct met de wijn en dek de pan af, hussel de pan.
  5. De mosselen hebben maar weinig tijd nodig, controleer na ongeveer 3 minuten of de mosselen gaar zijn. Gooi de mosselen die nog dicht zijn weg.
  6. Doe wat olie bij de mosselen, pers hier de teen knoflook bij.
  7. Giet de spaghetti af en doe deze bij de mosselen.
  8. Rasp de helft van de schil van de citroen en doe deze bij de pasta.
  9. Maak de pasta af met crème fraîche en meng alles goed.
  10. Serveer de pasta direct met fijngehakte peterselie.
Notes
  1. Deze hoeveelheden zijn voor twee personen, je kunt dit natuurlijk altijd aanpassen.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *