mosselen buikspek

Eten bij: Restaurant Lux!

mosselen

Restaurant Lux viert deze maand het 25 jarige bestaan. Al jaren een begrip in Rotterdam, toch was ik er nog niet eerder geweest. Maar nu kan ik niet wachten tot ik er nog eens kan gaan eten. Een enorm creatieve kaart, heerlijke gerechten voor een betaalbare prijs. 

Sinds kort kun je op zondag ook komen lunchen. En wat is er nou lekkerder dan de hele zondagmiddag door te brengen met familie of vrienden. Uitgebreid tafelen met heerlijke wijnen. Geen lunch met verschillende broodjes, maar gewoon de gerechten van de kaart. Voor jezelf of om met de tafel te delen. 

Ik zou aanraden om de gerechten te delen, want je wilt hier echt van alles wel proeven. Lux kookt traditioneel Italiaans; denk dan niet aan pizza’s maar wel aan heerlijke risotto, pasta en vlees. 

risotto

Ik heb dingen gegeten die ik nog nooit op had. Zo was er hele zachte lamsschouder, kalfstong en een pasta met tonijnhart. Ik vond het allemaal heerlijk, al had ik dat niet verwacht want ik ben helemaal niet van het orgaanvlees. 

Mijn favoriete gerecht was mosselen met buikspek, wat een geniale combinatie. De risotto was ook heerlijk. Ik ben sowieso gek op risotto, maar vind ze in restaurants vaak tegenvallen. Deze zeker niet. 

De pasta met tonijnhart was erg lekker. Het hart is gedroogd en geraspt over de pasta heen. Het is dus niet alsof je stukjes orgaanvlees eet. Maar het geeft wel een sterke smaak af en dat was heerlijk. 

pasta

De opmaak van de borden is eenvoudig, maar meer hebben deze gerechten dan ook niet nodig. Goede porties en heerlijke smaken. 

De dessert zou ik het liefst mee naar huis nemen. Stiekem had ik al veel te veel gegeten maar ze zijn te lekker om te laten staan. Wij hadden een heerlijke citroentaart en een chocolade ammaretto taart. We sloten de avond af met een likeurtje en een blauwe buffelmozzarella. 

Zo zouden alle zondagen moeten zijn. Genieten. 

 

Restaurant Lux
’s Gravendijkwal 133
3021 EK Rotterdam
tel: 010 – 4762206

 

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.