Eten bij de Euromast
De Euromast kennen we natuurlijk allemaal. Ik woon er zelf een kwartiertje fietsen vandaan. Toch was ik pas één keer boven geweest en had ik er nog nooit gegeten. Je denkt al snel dat het alleen leuk voor toeristen is. Maar eten bij de Euromast met dit uitzicht wil toch iedereen?
Twee weken geleden kreeg ik een uitnodiging voor een proeverij van de winterkaart met bijpassende wijnen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Het was een gezellige avond met andere bloggers, journalisten, heerlijk eten en natuurlijk wijn.
We begonnen met een proeverij van drie voorgerechten. Daarbij kregen we ook drie heerlijke wijnen.
Eén van de voorgerechten was bijvoorbeeld deze carpaccio van rode biet. Heerlijk met balsamicoazijn, rucola en dadels. Carpaccio van rode biet zie je wel vaker, maar dan voornamelijk in combinatie met geitenkaas. Deze combinatie met dadels viel bij ons ook enorm goed in de smaak.
Dit gerecht met Gandaham spreekt eigenlijk voor zichzelf. De ham is heerlijk en het zoet zuur van pompoen was erg verrassend. Je merkt dat ze in deze keuken van pure smaken en ingrediënten houden. In dit gerecht had de ham ook de echte hoofdrol.
We kregen verder ook nog een venkelbouillon. Helaas was die iets te zout en kwam de venkel hierin niet genoeg naar voren. Voor mij een pluspunt, want ik ben niet zo’n fan van venkel. Maar wanneer je dit gerecht had besteld omdat je wel gek bent op venkel, kan ik me voorstellen dat dit een kleine teleurstelling zou zijn.
We gingen verder met drie hoofdgerechten. Eén van de hoofdgerechten was deze hartige witloftaart. Deze was heerlijk met een milde smaak van de Petit Doruval kaas. Het deeg was perfect. Het miste voor mij wel een beetje het bittere van de witlof.
Ik ben gek op eend en deze eend stelde zeker niet teleur. Het was een heerlijke combinatie met de zuurkool en de verrassende saus van zoethout.
Mijn favoriete gerecht van de avond waren deze gamba’s met noodles en truffelschuim. Normaal vis ik de garnalen uit gerechten om ze aan mijn vriend te geven en maak je mij echt niet blij met truffel, maar dit gerecht was perfect. De gamba’s waren heerlijk. Puur gehouden en perfect gebakken. Een simpel gerecht, maar op deze manier een echte topper.
De desserts kunnen we natuurlijk ook niet vergeten. Dit chocoladetaartje met lopend hart was echt heerlijk. Hier mag je mij voor wakker maken.
We kregen ook een tiramisu met hazelnoten-roomijs. Een heerlijke luchtige en niet te zware tiramisu. Het geheim zou hem zitten in het opkloppen van de mascarpone. Tijd om binnenkort dus weer eens met tiramisu te experimenteren.
Het kaasplankje alleen was al reden genoeg om nog een keer terug te gaan. Een royale portie per persoon met heerlijke kazen. Puur, simpel en degelijk, maar met een wijntje is er weinig lekkerder.
De Euromast is al met al zeker een aanrader om eens van het uitzicht te genieten met een heerlijk diner. Wanneer je voor gerechten van de kaart gaat, reken dan ongeveer 23 euro voor een hoofdgerecht. Er is ook een verrassingsmenu: 3 gangen voor 36,50 euro tot 5 gangen voor 45,00 euro. Hou er wel rekening mee dat je ook altijd 9,50 euro entree betaald om naar boven te mogen. Ga je met meer mensen? Neem dan eerst een mastkaart voor 17 euro. Dan mag je namelijk met 10 mensen boven à la carte dineren.
Ik was al met al positief verrast door de Euromast.
Adres gegevens
Euromast
Parkhaven 20
3016 GM Rotterdam
Contact gegevens
010-436 48 11
reserveringen@euromast.nl
Het ziet er super chique en mega lekker uit :D De prijs valt me nog mee voor wat je krijgt!
Dat ziet er heerlijk uit!
Ik vond het echt jammer dat ik ziek was. Ben ook nog nooit op de euromast geweest en het leek mij super om de winterkaart te proberen!
Het eten ziet er wel heel goed uit, misschien binnenkort zelf maar eens met vriendlief daar gaan eten!
Mooie combinatie, op grote hoogte dineren met een schitterend uitzicht.
wauw ziet er goed uit hoor! fijn weekend X
Oh wauw, alleen dat uitzicht al! Lijkt mij heel bijzonder om eens een keertje te gaan eten!