Missverstand Antwerpen

Eten en drinken in Antwerpen

missverstand

Afgelopen weekend was ik even gezellig een weekendje met mijn vriend naar Antwerpen. En terwijl ik tegen mensen vertelde dat ik naar Antwerpen ging kreeg ik enorm veel tips. “Ga naar de Zoo!” kwam het meest voor. Maar als ik een weekendje weg ga dan speelt eigenlijk vooral eten een hoofdrol. Dit weekend dus ook weer. 

Ik zoek thuis vaak al een beetje op waar ik zou willen eten. Maar aangezien het Pasen was waren veel restaurants dicht, andere leken nooit te hebben bestaan en geen van alle hadden ze een website. Dat maakte het wat lastiger. Toch heb ik drie echte aanraders qua eten en drinken in Antwerpen. 

 

Nellies

Wij gingen naar de vogeltjesmarkt, viel een beetje tegen. Ik dacht dat het veel groter zou zijn. Maar na een poosje over de markt slenteren heb je natuurlijk wel trek in iets. En zin om even iets te drinken. Naast de vogeltjes markt zit Nellies. 

nelliesantwerpen

Heerlijke huisgemaakte milkshakes met originele smaken. Ik had de Oreo milkshake, die ga ik binnenkort zelf eens namaken! Wil je liever even opwarmen met een kop koffie ben je hier ook aan het goede adres. De zaak ziet er enorm netjes uit en ze maken de bestellingen met veel aandacht. Ik had eigenlijk het gebak ook moeten proberen. Misschien de volgende keer?

 

Het Missverstand

Als ik aan België denk dan denk ik aan stoofvlees. Thuis denk ik daar eigenlijk ook vaak aan, er zijn weinig dingen zo lekker als goed stoofvlees. Maar eigenlijk vind ik het in Nederland altijd tegenvallen. En in Limburg weten ze het helemaal te verpesten door er zuurvlees van te maken. Ok, dat schijnt iets te zijn waar je aan moet wennen, maar mijn ding is het in ieder geval niet. 

Gelukkig had ik tijdens mijn speurtocht over leuke adresjes in Antwerpen gelezen over “Het Missverstand”. Een leuk Vlaams bruin café waar je voor een goede prijs kunt eten. 

stoofvleesantwerpen

Het spreekt dus voor zich dat ik daar het stoofvlees bestelde. Het was heerlijk zacht en smaakvol. Een royale portie vlees en een enorme portie friet. Lekker simpel een hele fles mayonaise erbij en aanvallen maar. Hier ga je zeker niet met honger weg. 

Het leukste vind ik dat terwijl je hier zit merk je dat de meeste andere mensen vaste klanten zijn. Mensen uit de buurt die waarschijnlijk bijna wekelijks hier een hapje gaan eten. Als ik dat zie weet ik al genoeg. Dit is echt een goede tent. 

 

Gollem

In België moet je natuurlijk bier drinken. Normaal zit ik graag in een pub, of zoek ik een kroeg buiten het centrum op. Maar Gollem zit in het hartje van het centrum. Het bord dat ze 30 verschillende bieren op tap hebben lokte ons toch naar binnen. 

Ik ben geen echte bierkenner en zal dat ook nooit worden, maar het is wel altijd leuk om verschillende biertjes te proberen. De verschillen zijn enorm!

bierantwerpen

Aangezien ik zelf geen enorme bierkenner ben, vind ik het fijn als de bediening mij goed kan helpen. Soms loop je ergens binnen, zoek je op de gok iets uit en zijn ze achter de bar geïrriteerd wanneer je de naam verkeerd uitspreekt.

Hier werd ik geholpen door een enorm vriendelijke jongen. Na te zeggen wat voor soort bier ik lekker vind kwam hij zelf met suggesties aan. Geweldig. Later vertelde hij dat dit pas zijn tweede dag was, ik was echt onder de indruk! 

Zeker een aanrader dus om eens wat biertjes te gaan drinken.

4 antwoorden
  1. Marloes
    Marloes zegt:

    Ja, Gollem is fantastisch! Alleen daarvoor zou ik al naar Antwerpen gaan.
    Brn je op zaterdag of zondag op de vogeltjesmarkt geweest. meen dat wij er op zaterdag waren en toen was er heel veel eten te proeven en te kopen. Superleuk vonden we dat.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.