Lekker eten in Toscane #1

Toscane was geweldig. Ja, ik zou hier graag nog een keer naar teruggaan. Helaas zijn er nog veel te veel plekken die ik eerst wil ontdekken. Gelukkig ben ik wel vol met inspiratie naar huis gegaan. De Italiaanse keuken heb ik dus gewoon mee naar huis genomen. Letterlijk, ik heb namelijk een belachelijke hoeveelheid pasta meegenomen. Misschien niet het bijzonderste, maar ze hebben daar zoveel soorten en maten. Ik kon mezelf echt niet inhouden.

 

Hoewel ik normaal zelden tot nooit artikelen schrijf over mijn reizen, leek het mij leuk om jullie wel mee te nemen door een soort eet-dagjeboekje van mijn reis. Al doe ik dat stiekem ook voor mezelf. Dit vind ik de leukste dingen om terug te lezen. Aangezien ik hier nog wel een poosje over kan praten, verdeel ik mijn hele verhaal over meerdere artikelen.

 

We hadden in Toscane een prachtig huisje geboekt op AirBnB. We kwamen laat in de avond aan, maar werden vriendelijk ontvangen door de eigenaresse van het landhuis waar ons huisje bij stond. Ze had onder andere lekkere biscotti met vijgen voor ons klaargezet. Daar hebben we de volgende ochtend dankbaar mee ontbeten.

 

Aangezien we twee weken in het huisje bleven, hadden we wel wat boodschappen nodig. Na een rondje door de supermarkt, maakte ik meteen verse pesto. Tomaat, mozzarella en de verse pesto. Dat was niet de enige keer deze vakantie dat we dat hebben gegeten.

 

Dat weekend gingen we ook naar de grootste Antiekmarkt van de regio in Arezzo. Een enorme markt, er stonden kraampjes door de hele binnenstad. Daar aten we een simpel broodje, een broodje waar mijn vriend nog steeds over praat. Vers knapperig brood, het was precies waar we zin in hadden. Het waren trouwens ook de vriendelijke mensen achter de balie die we in heel Toscane tegen zijn gekomen. Als je ooit in Arezzo bent, in ‘Panini & Co’ dus echt een aanrader.

 

We zijn ook nog een avond heerlijk uiteten geweest, maar het was zo donker dat ik helaas geen foto’s kon maken. Zonde, want nu missen jullie toch de grootste vleesplank voor 2 personen die ik ooit heb gezien. Daar ontdekte we ook onze favoriete worst, de Sbriciolona. Een typische Toscaanse worst. Vettig, maar onwijs smaakvol. Ik heb spijt dat ik daar geen kilo van mee naar huis heb genomen.

Volgende week komt deel 2!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen