Appel kruimel

Appel crumble

appelcrumble

Ik neem liever mijn eigen lunches mee, dat was ondertussen wel duidelijk. Met hartige dingen verzinnen heb ik helemaal geen moeite. Wat dacht je van mijn heerlijke bacon eieren broodjes, pompoen bulgur salade of kip kerrie salade? Maar een zoete optie is toch wat lastiger. Daarom maakte ik deze heerlijke appel crumble. 

Appel crumble is een heerlijk simpel dessert. Zachte appel met heerlijk kruimeldeeg is altijd goed. Maar met een ovenschaal naar je werk gaan is toch een beetje apart. Daarom maak ik in deze versie de appel en het kruimeldeeg apart en voeg ik deze pas later samen. Perfect voor in je broodtrommel. 

Al heb ik mijn broodtrommel omgeruild voor deze supertoffe boho-tiffin. Hiermee is je lunch meenemen pas echt leuk. Geen schaamte meer voor je saaie broodtrommel. En door de drie verschillende lagen kun je ook veel leukere dingen meenemen. Naast deze appel crumble nam ik ook wraps, gekookte worteltjes en een aubergine dip mee. 

Ik heb mijn versie bewust met minder suiker gemaakt. Voor mij hebben appels geen suiker nodig, al zit er wel suiker in het kruimeldeeg. Mocht jij een echte zoetekauw zijn dan kun je dit natuurlijk naar je eigen smaak aanpassen. 

Ik ben helemaal blij dat het eindelijk lekker weer is. Ik heb helemaal zin om lekkere hapjes te maken en mee te nemen om te picknicken. Ik heb de eerste aardbeien van het jaar alweer op, maar dat vond ik wel een echte tegenvaller. Flauwe hap. Ik moet dus echt betere dingen verzinnen om mee te nemen. 

Wat nemen jullie mee naar een picknick? 

Appel crumble
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 3 appels
  2. 75 gram bloem
  3. 50 gram roomboter
  4. 30 gram suiker
  5. kaneel
  6. zout
  7. amandelschaafsel
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de boter, suiker, bloem en een beetje zout tot een kruimel deeg.
  3. Wrijf het hiervoor tussen je handen tot je een goede kruimel hebt.
  4. Schil de appel en snijd deze in stukjes.
  5. Breng op smaak met de kaneel.
  6. Doe in een ovenbestendig schaaltje en plaats in de oven.
  7. Verdeel het kruimeldeeg over de bakplaat, verdeel hier ook wat amandelschaafsel overheen.
  8. Haal alles na ongeveer een half uur uit de oven wanneer het mooi goud bruin is en de appel zacht.
  9. Doe het deeg nu over de appel.
Notes
  1. Als je het niet in een ander schaaltje wilt doen kun je het deeg ook in de oven al bovenop de appel doen.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *