nutella chocolademelk

Mijn favoriete recepten van 2014

Nutellachocolademelk

De laatste dag van het jaar is een goed moment om eens terug te blikken op het afgelopen jaar. Voor mij een enorm rustig jaar, maar wel een jaar waarin ik een hoop nieuwe recepten heb ontdekt. En nu is mijn blog daar natuurlijk al een overzicht van, maar ik wil vandaag mijn favoriete recepten toch nog even in het zonnetje zetten. 

Een enorm simpel recept, maar daardoor misschien wel de ontdekking van het jaar is de Nutella chocolademelk. Behalve een heerlijke variatie op de normale chocolademelk, is dit ook nog eens een ideale manier om het laatste restje Nutella op te maken. Je giet gewoon wat kokende melk voorzichtig in de pot. Puur genieten. 

citroenrisotto

Wat ook puur genieten was, was deze citroen risotto met zalm. Ik ben sowieso gek op risotto. Maar deze extreem romige variant brengt risotto wel tot een heel nieuw niveau. De zalm past er perfect bij en alles bij elkaar heb je een heerlijk bord comfort food. Citroen en rijst klinkt misschien niet als een geweldige combinatie, maar dit moet je echt gewoon proberen. 

In mijn geval ontbraken er nog wel wat groenten op het bord. Een volgende keer zou ik dit serveren met gegrilde groene asperges. 

nachochorizo

Misschien niet het gezondste gerecht, maar geef mij een bord nacho’s en ik ben gelukkig. Geef mij deze nacho’s met chorizo en mijn dag kan niet meer stuk. Lekker met je handen eten. Chorizo, kaas en crème fraîche. Eet stiekem een heel bord leeg of maak een grote schaal en deel dit met je vrienden. Dit wint toch van een zak chips opentrekken?

focacciavijg2

Het afgelopen jaar heb ik veel verschillende focaccia’s gemaakt. En mijn absolute favoriet is deze focaccia met verse vijgen en geitenkaas. Het ziet er prachtig uit en het is heerlijk. Hier ga je zeker indruk mee maken, perfect bij een brunch, lunch of high tea. De geitenkaas past enorm goed bij de zoete vijgen. 

Wanneer de vijgen weer in het seizoen zijn ga ik dit zeker nog een keer maken! Jullie ook? 

pompoensoep

Begon het al op te vallen dat veel van mijn favoriete recepten niet de meest gezonde recepten zijn? Als afsluiter dan de soep die ik dit jaar enorm veel heb gegeten. Pompoensoep. Deze slanke soep vult enorm goed en vond ik ideaal als balansdag na een zwaardere maaltijd. Simpel om te maken en elke keer weer een heerlijk resultaat. 

Als ik terug kijk op deze recepten kan ik er weer enorm van genieten. Ook heb ik nog een hoop lekkers gegeten buitenshuis. Restaurant Lux en Karakter waren enorme hoogtepunten. Afgelopen week ook bij taste 4.0 heerlijk gegeten met mijn vriend. En dan natuurlijk al het heerlijke eten in Praag. 

Qua eten heb ik dus een geweldig jaar gehad. Op naar weer een nieuw geweldig culinair jaar! 

Hopelijk kunnen jullie ook terug kijken op een leuk jaar. Ik wens jullie het allerbeste voor het komende jaar. Geniet er van. 

With love, 

8 antwoorden
 1. Anniek
  Anniek zegt:

  Hmm, wat een lekkere gerechten allemaal zeg! Die nacho’s zou ik echt nog eens uit moeten proberen. Inderdaad niet al te gezond, maar het klinkt zó lekker.. Pompoensoep ben ik ook helemaal gek van, en die foccacia ziet er ook goed uit! Fijn 2015! X

  Beantwoorden
 2. Svenja
  Svenja zegt:

  Wat heb je toch een hoop heerlijk recepten met ons gedeeld. En je foto’s zien er altijd piekfijn uit. Ga zo door! En alvast een heel gelukkig nieuwjaar gewenst <3

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.