vijg focaccia

Focaccia met vijgen en geitenkaas

focacciavijg2Wow, ik was overdonderd door de hoeveel likes op Instagram toen ik deze focaccia met vijgen en geitenkaas deelde. Dan kan ik natuurlijk niet anders dan het receptje uit schrijven en delen met jullie. Hij ziet er niet alleen heerlijk uit, hij was het ook! 

Ik ben een brood meisje, brood/pasta/aardappelen. Niet de gezondste dingen maar wat kan ik er enorm van genieten. In het weekend wil ik vaak net even iets meer moeite stoppen in een lunch om er gezellig iets lekkers van te maken. Afgelopen weekend maakte ik deze focaccia met vijgen en geitenkaas. 

Vijgen zie ik niet zo vaak liggen in de supermarkt, maar als ik ze zie liggen dan roepen ze echt naar mij. “Mirne, koop ons!”. Meestal kan ik de stemmetjes negeren maar als ik dan ook nog eens zie dat ze in de aanbieding zijn dan sla ik mijn slag. Dit prachtige en heerlijke stuk fruit kan elke maaltijd bijzonder maken. ’s Ochtends in een bakje Griekse yoghurt met muesli, ’s middags op een tosti met geitenkaas en ’s avonds in een tajine met lam. 

De combinatie vijgen met geitenkaas is een klassieker. Een heerlijke klassieker. Zie jij dit al op tafel staan tijdens een heerlijke brunch of high tea met vrienden? 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Focaccia met vijgen en geitenkaas
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 350 gram bloem
 2. 200 ml lauw water
 3. 5 gram gist
 4. 1 tl suiker
 5. 4 verse vijgen
 6. 100 gram geitenkaas
 7. 1 honing
 8. 2 el olie
 9. zout
 10. rozemarijn
Instructions
 1. Doe de gist in het water.
 2. Weeg de bloem af en doe deze samen met de suiker in een grote schaal. Ik doe het in mijn KitchenAid maar je kunt ook met de hand sneden.
 3. Doe het water hierbij en draai dit tot een mooi deeg. Laat zeker 10 minuten kneden zodat je een goed elastisch deeg krijgt.
 4. Breng op het laatst op smaak met zout.
 5. Leg een bakpapier op de ovenplaat en stort hier het deeg op.
 6. Maak dit al plat en vorm tot een focaccia, smeer in met olie en dek af met plastic folie.
 7. Laat dit zo minimaal 30 minuten staan.
 8. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 9. Haal de folie van het deeg en duw er met je vingers gaatjes in.
 10. Snij de vijgen in plakken en leg deze op het deeg.
 11. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel der er ook overheen.
 12. Strooi er vervolgens rozemarijn overheen.
 13. Verdeel er als laatst een klein beetje honing overheen.
 14. Plaats voor 35 minuten in de oven.
Notes
 1. Warm het lekkerste, maar om eerlijk te zijn kreeg het bij ons de tijd niets eens om af te koelen. Eetsmakelijk!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

24 antwoorden
 1. Julie Hapjesprincess
  Julie Hapjesprincess zegt:

  Wat zijn je foto’s mooi !!! Geitenkaas en vijgen, altijd een goede combi :-)
  Vanavond heb ik vijgen met verse geitenkaas in de oven gedaan. Ook heel lekker!!!
  Focaccia vind ik trouwens ook super lekker. Nog nooit zelf gemaakt. Moet ik msh eens gaan doen.

  Beantwoorden
 2. Cynthiiaa
  Cynthiiaa zegt:

  Oh my god, het ziet er zo damn lekker uit! Ik lust alleen geen geitenkaas, maar misschien is het ook lekker met andere ingrediënten, want het brood ziet er goddelijk uit. Ik ben trouwens ook een pasta-meisje, alleen geen aardappelen. :”) De Focaccia is echt nom om te zien!

  Beantwoorden
 3. Anniek
  Anniek zegt:

  Zo erg, maar als foodie heb ik nog nooit verse vijgen geproefd! Het wordt echt hóóg tijd zo te zien… Superleuk en origineel recept dit, het lijkt me erg lekker! Leuke blog heb je trouwens ook, ik ontdek hem pas net, maar je hebt veel inspirerende recepten!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.