Gehaktballetjes bij de IKEA

IKEAballetjes

Vorige week was ik in Marrakech. Op de laatste dag om 3 uur opgestaan, om 7 uur in het vliegtuig en om half 1 waren we weer in Nederland. Niet veel later zat ik achter dit bord met gehaktballetjes bij de IKEA.

Mijn vriend riep: “zullen we balletjes gaan eten?” als grap toen wij langs de IKEA kwamen. Bij mij moet je alleen geen grapjes maken over eten. Daarbij had ik nog nieuwe borden nodig. Uiteindelijk zijn we dus moe, brak en met volle koffers toch naar de IKEA gegaan. 

Ik heb bijna een jaar bij de IKEA gewerkt, simpel bij de kassa. IKEA is best een leuke werkgever. Wanneer wij zowel de middag en de avond moesten werken, mochten we iets te eten uit het restaurant halen. Tenminste, als het geen vakantie was. In de vakantie was er speciaal personeelseten. Dat was vaak een enorme teleurstelling. 

Maar als we wel iets uit het restaurant mochten kiezen, werden het vaak de balletjes. Dat of de saté, soms was je de ballen even helemaal zat. De tijdelijke opties vond ik vaak niet zo’n succes. 

Nu ik er ondertussen alweer ruim een jaar niet gegeten had, moest ik de balletjes weer eens testen. En ik laat jullie even meegenieten. 

Ik ging voor 15 balletjes. Dat was een flinke portie, de volgende keer neem ik er minder. We moesten even wachten tot de patat klaar was. Helaas had hij (een super vriendelijke medewerker) de patat beter nog wat langer kunnen bakken. Bleek en smakeloos. Je mag ook kiezen voor aardappelpuree, in het verleden vond ik die nooit lekker. 

De balletjes zijn lekker. Het is niet te vergelijken met verse zelfgemaakte gehaktballetjes, maar ik heb er wel een zwak voor. Je kunt de balletjes ook kopen uit de vriezer en thuis eten. Dan vind ik ze wel lekkerder. Een beetje krokant opbakken is lekkerder dan puur opwarmen. 

De saus had ook meer smaak mogen hebben, maar maakt het wel allemaal lekker smeuïg. De vossenbessensaus vinden veel mensen niet lekker. Zo’n zoete saus, bijna jam, maakt het voor mij juist helemaal af. 

IKEAgebakje

Ik sloot deze heerlijke maaltijd af met het prinsessengebakje van IKEA. Geweldig hoe ze overal die vlaggetjes in stoppen. Een heerlijk zoet gebakje. En dat voor ongeveer 1.30 euro. Simpel, maar meer dan prima. Ook deze kun je in de Zweedse foodmarkt zelf kopen. 

Ik vind het altijd weer leuk om bij de IKEA te eten. Niet omdat het eten geweldig is, maar het hele concept wel. Naar de IKEA gaan zonder wat balletjes te eten, is voor mij niet compleet. 

Eten jullie weleens bij de IKEA? 

 

4 antwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Ik vond de saus inderdaad ook erg smakeloos! Blij dat ik de cheesecake voorbij ben gelopen, hij zag er namelijk wel lekker uit.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.