Lekker eten in Toscane #2

Op m’n vakantie denk ik niet te veel na over m’n eten. Als ik wil ontbijten met een een tosti, dan doe ik dat gewoon. Met dit uitzicht smaakt zelfs een simpele tosti zoveel lekkerder. Maar meestal ontbeten we gewoon simpel met wat roerei en worstjes. Ik eet het liefst hartig, maar het brood in Italië is niet helemaal mijn ding. Lekker als je het meteen eet, maar er zat helaas geen bakkertje in de buurt.

De eerste week van onze vakantie hadden we minder lekker weer. Daarom zijn we ook een dagje thuisgebleven. Voor mij de ideale gelegenheid om zelf de keuken in te duiken. Ik heb op die dag een heerlijke traditionele pasta gemaakt, het recept daarvan komt snel online. Als hoofdgerecht maakte ik Toscaanse witte bonen in tomatensaus en de Toscaanse kip in room.

Als je in Italië bent, moet je natuurlijk ook veel ijs eten. Daar heb ik gelukkig helemaal geen problemen mee. Maar op ons dagje naar Florence, wilde we voor het lunchen even een simpel ijsje halen. Mijn vriend had de tip gekregen om naar een ijssalon bij de beroemde brug ‘Ponte Vecchio’ te gaan. Enthousiast gingen we naar de brug, en pas helemaal op het eind kwamen we een ijssalon tegen. Dat moest hem dan wel zijn. We zagen geen prijslijst, maar bestelde toch een ijsje. De uiteindelijke rekening? 20 euro! Dat waren de duurste twee ijsjes ooit. Het ijs was gelukkig wel lekker, maar niet het lekkerste ijs dat we hebben gegeten. Het was wel een belachelijke hoeveelheid. Ik kreeg mijn ijsje niet eens op, en dat terwijl ik toch geen kleine eter ben.

De lunch viel dus ook in het water, daar hadden we echt geen trek meer in. We zijn nog wel naar de markthal gegaan en hebben daar een Arancini gedeeld. Heerlijk! Gelukkig zijn we nog een keer teruggegaan naar Florence en de markthal om meer te zien. En te proeven natuurlijk. Want ik had mijn oog al laten vallen op een cannoli die ik echt nog moest proberen.

Volgende week komt deel 3!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen