Pita pizza’s

  • Bereidingstijd

    12 minuten

  • Aantal personen

    1 personen

Ingrediënten

Per broodje:

  • 1 pita
  • 1 eetlepel pastasaus
  • 1 eetlepel geraspte kaas
  • 1 plakje gedroogde ham (prusciotto)
  • 2 blaadjes basilicum 
  • Voeg gerust meer toppings naar smaak toe

Instructies

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Stap 2

    Snij de pita door de helft (of sla deze stap over als je liever een dikkere en stevigere bodem hebt). 

  • Stap 3

    Beleg de pizza met de pastasaus en de geraspte kaas. Eventuele andere toppings die je liever warm eet, kun je er nu ook op doen. Schuif ze daarna in de oven en bak ze daarin 10 minuten.

  • Stap 4

    Maak de pizza af met de koude toppings. In mijn geval de gedroogde ham en basilicum. Rucola zou bijvoorbeeld ook erg lekker zijn.

Dit is misschien wel het lastigste recept dat ik ooit heb gemaakt. Begin hier niet aan als je geen gevorderde kok bent. Deze pita pizza’s zijn een culinair hoogstandje. 

Okay, eigenlijk is dit zo simpel dat je het niet eens een recept mag noemen. Maar het is wel een ideale manier om wat pita’s op te maken. Eigenlijk eet ik alleen pita’s bij shoarma, en dat is al bijna nooit. Maar die pita’s zijn altijd met zoveel verpakt, dat wij altijd veel te veel hebben. Je kunt de pita’s de volgende dag natuurlijk gewoon beleggen als een broodje, of je stopt ze tussen het tosti-ijzer. Maar wat ik persoonlijk het lekkerst vind zijn deze simpele kleine pizza’s. 

Je hebt alles ervoor waarschijnlijk wel in huis. Je gooit er gewoon op wat jij lekker vindt, en kunt zoveel variëren als je zelf zou willen. Ik ging voor een simpele versie met een gedroogde ham en wat basilicum. Mijn vriend zou waarschijnlijk voor een versie met chorizo gaan. 

Ik vond dit een perfecte lunch, maar met een kop soep ernaast kun je er natuurlijk ook een avondmaaltijd van maken. 

Vroeger maakte ik als ik uit school kwam ook regelmatig zulke dingen. Maar dan bijvoorbeeld met een boterham, wat tomatensaus, een plak salami en wat kaas. Soms zijn het juist de simpelste dingen die het lekkerste zijn.

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.