Romige kippensoep met groene asperges

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 25 minuten

 • Aantal personen

  4 personen

Ingrediënten

 • 2 kippenbouten
 • 1 bosje asperges (10 stengels ongeveer)
 • 1 blikje kokosmelk
 • 1 liter kippenbouillon
 • 1 ui
 • 3 tenen knoflook
 • 10 blaadjes verse baslicum
 • 1 citroen
 • peper en zout

Instructies

 • Stap 1

  Verwarm wat olie in een grote braadpan en bak hierin een gesnipperde ui en de kippenbouten totdat ze goudbruin zijn. Voeg de fijngesneden knoflook toe zodat deze ook even kan garen. 

 • Stap 2

  Snij ondertussen het kontje van de asperges en de rest van de asperges in kleine stukjes. Voeg zodra de kip kleur heeft, de bouillon en de kokosmelk toe. Laat dit zo zachtjes borrelen totdat de kip helemaal gaar is. 

 • Stap 3

  Haal de kip uit de soep, laat deze even afkoelen voordat je met twee vorken het vlees in kleine stukjes scheurt. 

 • Stap 4

  Rasp de helft van de schil van de citroen, en pers al het sap eruit. Doe beide samen met het kippenvlees weer in de soep. Serveer de soep met reepjes basilicum. 

Ik ben gek op asperges, normaal ben ik ze aan het eind van het seizoen helemaal zat omdat ik er veel te veel gegeten heb, maar dit jaar krijg ik er maar geen genoeg van. Deze romige kippensoep met groene asperges is één van mijn nieuwe favorieten. Daar kan zelfs de klassieke aspergesoep van witte asperges niet tegenop. 

Ik werd zo blij van deze soep. Ik maakte hem een dag van te voren omdat ik de volgende dag geen tijd had om te koken, en ik moest mezelf echt inhouden om de soep niet meteen op te eten. Kokosmelk met kip, groene asperges en citroen past gewoon allemaal geweldig bij elkaar. 

Voor de foto zijn de asperges nog heel in de soep. Maar laten we even eerlijk zijn, dat eet natuurlijk voor geen meter! Na de foto heb ik de asperges er dan ook uitgevist en in hele kleine stukjes gesneden. Gelukkig hoeven jullie dat niet zo omslachtig te doen. Dat is dan weer een nadeel van foodblogger zijn. Als je een recept wil delen, moet je natuurlijk wel een foto maken. Soms ben ik veel te veel bezig met wat er goed uitziet op een foto. Ik heb een belachelijke hoeveelheid accessoires, mijn eten is vaak al koud en in het openbaar krijg ik regelmatig gekke blikken als ik weer eens uitgebreid een foto maak van mijn eten. 

Al kan ik om al die dingen alleen maar lachen. Ik geniet er niet minder door van m’n eten, en beter nog ik kan nog terugkijken op zoveel lekkere dingen die ik heb gegeten. Dat blijft leuk. Maar wel goed om te weten dat veel dingen bewust gebeuren voor een foto. De volgende keer giet ik dit soepje gewoon weer in een kommetje voordat ik op de bank neerplof met een lepel.

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.