Broodje gehaktbal

Meatbal marinara broodje

broodjemeatbal

Spaghetti met kleine gehaktballetjes is één van mijn favoriete maaltijden. Ik heb enorm veel recepten gemaakt, maar tegen sommige klassiekers kun je gewoon niet op. Bij de Subway hebben ze een meatbal marinara sandwich, die staat al enorm lang op mijn lijstje om eens te proberen. Maar eigenlijk kom ik nooit bij de Subway. Daarom maak ik mijn eigen versie. 

Dit meatbal marinara broodje is heerlijk! Ook perfect om te maken wanneer je bijvoorbeeld gehaktballetjes teveel hebt gemaakt. Bestaat dat eigenlijk? Hier gaan ze altijd netjes op. Maar hier gaat sowieso alles wel schoon op. 

Eigenlijk heb je niet meer nodig dan de gehaktballetjes in tomatensaus en een broodje. Maar als je het nog lekkerder wilt maken kun je altijd meer toevoegen. Kaas en rucola past er bijvoorbeeld erg lekker bij. 

Het perfecte recept voor gehaktballen is volgens mij in elk huishouden anders. Maar het resultaat is eigenlijk in alle gevallen lekker. Ik heb een standaard recept maar vaak is het ook een kwestie van kijken wat ik in huis heb. Als ik erger nog een paprika of wortel heb liggen verwerk ik die er vaak gewoon doorheen. 

Het vlees dat ik voor mijn gehaktballetjes gebruik is eigenlijk standaard rundergehakt. Met half om half gehakt krijg je eigenlijk een sappigere gehaktbal maar bij deze kleine in tomatensaus stoort dat mij niet. Daarbij is rundergehakt gewoon één van die soorten vlees die wij altijd standaard in huis hebben. 

Met een goede basis aan ingrediënten in je voorraadkast en vriezer kom je echt enorm ver. Gelukkig maar, want ik besluit altijd weer last minute waar ik trek in heb. 

Meatbal marinara broodje
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 300 gram rundergehakt
 2. 1 ui
 3. 50 gram paneermeel
 4. 1 ei
 5. bosje peterselie
 6. 1 theelepel mosterd
 7. 1 eetlepel ketjap
 8. peper
 9. zout
 10. 400 ml gezeefde tomaten
 11. 2 tenen knoflook
 12. 2 laurierblaadjes
 13. handje basilicum
 14. broodjes (Ik gebruik ciabatta)
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de broodjes af.
 2. Doe een ui, het paneermeel, ei, ketjap, peper en peterselie in de keukenmachine en hak dit helemaal fijn. Je kunt het ook zelf fijn maken, maar ik vind de keukenmachine hier altijd fijn voor.
 3. Doe het gehakt bij dit mengsel en kneed dit goed door.
 4. Vorm kleine gehaktballetjes van dit mengsel.
 5. Verwarm wat olie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten tot ze wat kleur hebben.
 6. Pers de knoflook en voeg dit toe.
 7. Doe hierna de gezeefde tomaten erbij en de laurierblaadjes.
 8. Proef en breng op smaak met peper en zout.
 9. Snij de basilicum grof en voeg deze op het laatste moment toe.
 10. Snij de broodjes door en beleg ze met de gehaktballetjes.
 11. Voeg als je wilt nog extra garnituren toe.
Notes
 1. Een heerlijke lunch. Met dit recept kon ik 2 hele ciabatta's beleggen.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.