Pasta garnalen

Pasta met romige garnalen

pastagarnalen

Mijn vriend is helemaal gek op garnalen en alles dat uit de zee komt. Ik een stuk minder, maar als garnalen goed klaargemaakt zijn kunnen ze enorm lekker zijn. Aan de andere kant ben ik weer helemaal gek op pasta, dus met dit gerecht zijn we beide blij. 

Het is natuurlijk gemakkelijk om gepelde grote garnalen te kopen. Maar eigenlijk is dat enorm zonde, want juist in de schalen zit enorm veel smaak. Perfect om een lekkere saus van te maken zoals ik in dit gerecht doe. En laten we eerlijk zijn, met die grote garnalen is dat niet eens zo heel veel werk. 

Ik heb voor kerst een keer garnalenkroketten gemaakt voor zowel mijn familie als de schoonfamilie. Dat was twee kilo van die kleine Hollandse garnalen pellen. Daarna had ik het wel weer even gehad met de garnalen. Al maakte de kroketten een hoop goed. Ook daar maak je de ragout van de schalen van de garnalen. Dus gooi de schalen alsjeblieft nooit weg. Maak er een snelle bouillon van en die gaat zeker nog van pas komen. Een heerlijke risotto bijvoorbeeld?

Sowieso slim om na te denken voordat je iets weg doet. Ik vind het fijn om te merken dat mensen steeds bewuster met eten omgaan en kliekjes verwerken zelfs een soort hype begint te worden. Eindelijk een hype waar ik graag aan mee wil doen. Voor mij geen achterlijk dure producten zoals superfoods, maar nóg minder verspillen en efficiënt koken vind ik wel enorm belangrijk. 

Zijn jullie je bewust van de hoeveelheid  voedsel die jullie verspillen? 

Pasta met romige garnalen
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Voor twee personen
  1. 200 gram spaghetti
  2. 200 gram (ongepelde) grote garnalen
  3. 300 gram peultjes
  4. 100 ml melk
  5. 30 gram roomboter
  6. 50 gram bloem
  7. 2 tenen knoflook
  8. 1 theelepel tomatenpuree
  9. 1 theelepel sambal
  10. peper
  11. zout
Instructions
  1. Breng een pan met ruim water aan de kook
  2. Pel de garnalen.
  3. Verwarm een beetje olie in een kleine steelpan en doe de garnalen hierin.
  4. Bak ze kort aan met wat zout en voeg daarna 250 ml water toe.
  5. Laat het zo enkele minuten koken.
  6. Verwarm een beetje olie in een koekenpan.
  7. Doe de spaghetti in de pan wanneer het water kookt, kook de pasta al dente.
  8. Bak de peultjes en garnalen samen in de koekenpan.
  9. Breng deze op smaak met de geperste tenen knoflook, de sambal en wat peper en zout.
  10. Haal de bouillon door een vergiet, nu mag je de schalen wel weggooien.
  11. Smelt de roomboter in hetzelfde steelpannetje.
  12. Doe de tomatenpuree hierbij en laat deze even ontzuren.
  13. Doe de bloem bij de boter, deze moet enkele minuten garen.
  14. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf constant goed roeren.
  15. De saus is nu nog te dik, voeg de melk toe tot de saus een goede dikte heeft.
  16. Breng de saus ook op smaak met peper en zout.
  17. Giet de spaghetti af en doe deze terug in de pan.
  18. Voeg de saus, peultjes en de garnalen toe.
  19. Roer alles goed door elkaar.
  20. Direct serveren.
Notes
  1. Een heerlijke pasta met romige garnalen en peultjes.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.