vegan pasta

Veganistische pasta pesto

pastaEn toen was ik ineens een paar dagen ziek, en dus ook geen blogs geschreven. Sorry! Ik heb enorm veel geslapen en voel me gelukkig al weer een stuk beter. Geen zin gehad om te koken, ik heb weinig en enorm simpel gegeten. Vanavond boodschappen doen, dan kan ik eens wat leuke veganistische recepten gaan verzinnen.

Tot nu toe vind ik het in ieder geval wel lastig. Zeker nu ik ziek ben, soms is het gewoon lekker om een bak kwark weg te werken. Dat gaat dus niet. De crackers met pindakaas ben je na een poosje ook wel zat. En zowel ik als mijn vriend zijn geen enorme groenten-eters. Maar, het blijft een leuk experiment en we blijven nog even doorzetten. Ik merk al wel één voordeel, ik had voorheen elke nacht maagpijn/maagzuur en dat is nu een heel stuk minder!

Anyhow, ik ga gewoon door met de uitdaging. Ik wil dit toch minimaal een maand proberen. Gisteren maakte ik deze snelle pasta met pesto. Één gelukje namelijk, gedroogde pasta bevat meestal geen eieren.

Nodig:

  • 100 gram cashewnoten
  • bosje basilicum
  • Olijfolie
  • Champignons
  • Gedroogde pasta
  • 3 tenen knoflook

Ik ben niet zo goed in de precieze verhoudingen opschrijven, want ik schat het zelf altijd maar een beetje in. Ik deed de cashewnoten in de keukenmachine samen met de basilicum, ik had serieus de hele plant kaal geplukt, dus best een hoop! Lekker wat tenen knoflook, zout, peper en een beetje olijfolie en helemaal kapot draaien. Blijf olie toevoegen tot je de gewenste substantie krijgt.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bak in een andere pan de champignons. Wanneer de champignons klaar zijn kun je de pesto erbij doen. Doe niet alles in één keer, je kunt later altijd nog toevoegen. En als er wat overblijft is dat altijd lekker op een broodje!

Doe hier vervolgens de gekookte pasta bij en roer dit nog een keer goed door elkaar.

Lekker! Je hebt niet door dat je veganistisch eet. Een salade erbij zou ook lekker en gezond zijn!

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.