vegan tomaten creme soep

VEGAN : Tomaten crème soep

tomatencremesoepTijd voor verandering. Na 4 taarten op mijn blog, sla ik ineens totaal om. Ik heb besloten dat ik voortaan veganistisch wil gaan eten. Tijd om op zoek te gaan naar een hoop vegan recepten dus. En dat kan nog best lastig zijn! Vlees mis ik niet echt, wij aten al regelmatig vegetarisch. Maar room en kaas zijn toch wel mijn zwakke punten.

Ik ben benieuwd hoe lang ik dit kan volhouden. Ik hoop zoveel leuke recepten te gaan verzinnen dat ik het eigenlijk niet eens meer mis. Maar zie nog wel een beetje op tegen eten bij andere mensen of in een restaurant. Ik houd er niet van om “lastig” te zijn.

Ik maak deze keuze voornamelijk vanwege mijn gezondheid. Verder vind ik dit ook een erg leuke culinaire uitdaging. Met een klont roomboter maak je alles lekker, met een flink stuk Parmezaanse kaas ook. Maar dat kan nu dus niet meer. Ik zal vast nog wel eens een foutje maken, want soms zit het er zo in verwerkt dat je er niet eens aan denkt. Maar advies is altijd welkom!

Mijn eerste veganistische recept is deze tomaten crème soep!

Je hebt nodig:

 • plantaardige olie
 • 2 blikjes tomatenpuree
 • 400 ml gezeefde tomaten
 • plantaardige bouillon
 • 1 ui
 • 2 wortels
 • knoflook
 • basilicum
 • pittige paprikapoeder
 • 4 eetlepels bloem
 • half blikje kokosmelk

Snipper het uitje en doe deze met wat olie en een teentje knoflook een redelijk grote pan. Rasp de wortels en doe deze er ook bij samen met wat paprikapoeder. Laat dit even garen voordat je de tomatenpuree erbij doet om te ontzuren.

Doe de bloem in de pan en laat dit even garen voordat je er bouillon bij giet. Ik vind het lastig om te zeggen hoeveel bouillon je nodig hebt, doe dit naar eigen inschatting. De gezeefde tomaten kunnen er ook bij. Doe als laatst de kokosmelk erbij en laat het even rustig doorkoken.

Haal dit nu door een zeef, want alle stukjes ui en wortel moeten eruit. Doe de soep nog even in een pan, doe een handje gesneden basilicum erbij en warm het nog een keer goed op.

Doe de soep in een kom en maak af met een klein beetje kokosmelk.

 

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.