koffie cake

Koffie/vanille cake

koffiecakeOok bij mij mislukt het eten wel eens. Ik had heerlijke roti gemaakt, maar toen we hem de volgende dag wilde opwarmen, brandde hij helemaal aan. Oeps! De hele pan smaakte echt alleen nog maar naar zo’n smerige aangebrande smaak. Niet te eten, in de prullenbak dus.

Het was zondagavond en hoewel de supermarkt hier dan nog gewoon open is (yay, liefde voor Rotterdam) en je extreem veel keuze hebt qua eten laten bezorgen. Besloot ik het toch maar niet te doen. Eigenlijk zonde van het geld. Daarbij had ik niet echt trek meer na die smerige smaak. Om die smaak weg te werken heb ik toen deze cake gebakken. Heerlijk! Ik zou bijna willen dat ik vaker mijn eten verpest.

In de basis is het een normale cake, met als twist een beetje koffie!

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker (100 gram uit de pot met vanille stokjes)
  • 200 gram zachte roomboter
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel cacao
  • 2 eetlepels oploskoffie

Verwarm de oven voor 160 graden.

Klop eerst de eiwitten een beetje stijf, doe hier de suiker bij. Vervolgens het eigeel en en de zachte roomboter in blokjes. Roer er als laatste rustig de bloem doorheen. Verdeel dit beslag in 2 schalen. Doe in één schaal de cacao en de oploskoffie erbij. Je kunt er voor de zekerheid ook een beetje extra suiker bij doen, de cacao en koffie kan een beetje bitter zijn.

Boter een cakevorm in en bestrooi deze lichtjes met bloem. Doe het koffie beslag er als eerst in, smeer het vooral niet glad. Vervolgens kun je het andere beslag er overheen doen, deze kun je wel glad smeren.

Plaats de cake een uur lang in de oven.

Enjoy!

 

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.