Gezonde kapsalon maken

kapsalon

Ik hou van kapsalon, dat is geen geheim. Ik maakte al eerder mijn eigen versie van de kapsalon, maar is een gezonde kapsalon maken ook mogelijk? Gelukkig wel! En hij is heerlijk. 

Een vette hap met patat, döner en een vette knoflooksaus is natuurlijk niet zo gezond. Doe daar nog een laag kaas tussen en je hebt een heerlijke kapsalon maar ook een bom vol calorieën en vet. We weten allemaal dat ik niet altijd zo gezond eet, maar een kapsalon was zelfs voor mij wel echt het toppunt van zondige. 

Zowel mijn vriend als ik zijn wel helemaal gek op kapsalon. Na al enkele maanden geen kapsalon te hebben gegeten, moesten we wel een oplossing verzonden. Het was dus tijd om de kapsalon gezonder te maken. 

De saus gezonder maken is natuurlijk niet lastig, je kunt een heerlijke knoflooksaus maken van yoghurt.  In plaats van de gebruikelijke patat, maakte ik frietjes van zoete aardappel en courgette. Ik ben sowieso een enorme fan van zoete aardappel, dus dit was stiekem nog lekkerder ook. 

In plaats van döner gebruikte ik kippendij filet. Je zou natuurlijk nog slanker ook voor kipfilet of kalkoenfilet kunnen kiezen, maar persoonlijk vind ik kippendij veel lekkerder. Dat blijft gewoon altijd mals. 

Om het typische uiterlijk van een kapsalon te hebben, kun je van die aluminium bakjes gebruiken. Deze hebben ze vaak op de markt, in de toko of in andere budgetzaken. Ik vind ze ook ideaal om bijvoorbeeld porties lasagne in te maken en in te vriezen. Schaaltje ’s ochtends uit de vriezer halen en ’s avonds kan die gewoon zo in de oven. Geen gedoe met overscheppen meer. 

Gezonde kapsalon
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 4 zoete aardappels
  2. 2 courgettes
  3. 2 kippendijen
  4. 100 ml yoghurt
  5. 2 tenen knoflook
  6. 1 eetlepels fijngehakte peterselie
  7. 1 eetlepel fijngehakt bieslook
  8. 1 eetlepel paprikapoeder
  9. 1 theelepel zout
  10. 1 theelepel kurkuma
  11. 1 eetlepel olie
  12. snuf chili
  13. Klein beetje ijsbergsla
  14. 1 kleine ui
  15. Een handje geraspte oude kaas
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bedek een bakplaat met een bakpapiertje.
  3. Schil de zoete aardappel en snij deze in frietjes.
  4. Snij de vier randen van de courgette, zodat je het zachte middenstuk eruit haalt. Snij de randen vervolgens in frietjes. Het midden kun je bijvoorbeeld in een soep verwerken.
  5. Snij de kip in stukjes en leg deze vervolgens met de courgette en de zoete aardappel op de bakplaat.
  6. Doe de olie, het zout, de kurkuma en het paprikapoeder hierbij en meng alles goed.
  7. Bak dit nu een half uur in de oven.
  8. Vervolgens kun je de yoghurtsaus maken door de knoflook te persen en deze samen met de peterselie en bieslook toe te voegen aan de yoghurt. Ik doe er voor wat pit vaak nog een klein beetje Sriracha bij.
  9. Maak fijne uienringen van de ui en haak de ijsbergsla ook fijn.
  10. Pak de ovenschaaltjes, doe alles uit de oven hierin zodra het klaar is.
  11. Doe de kaas er overheen en plaats dit voor 5 minuten terug in de oven.
  12. Haal de kapsalon eruit en verdeel de sla en de uienring erover.
  13. Laat mensen zelf de knoflooksaus erbij doen.
Notes
  1. Dit recept is voldoende voor twee kapsalons.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden
  1. Martine
    Martine zegt:

    Ik maak ongeveer dezelfde gezonde variant wel eens maar dan met krieltjes. Met zoete aardappelen heb ik nog niet eerder geprobeerd. Maar dat moet haast wel erg lekker zijn!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *