Karakter Rotterdam

karakter

Ik ging voor een tweede keer eten bij Karakter Rotterdam. Over mijn eerste keer heb ik ook geschreven. De eerste keer was ik hier met het voorjaar, deze keer in het najaar. Geweldig om de verschillen te merken. 

Over mijn eerste diner was ik al enorm enthousiast, maar over dit diner ben ik nog enthousiaster. Weer dezelfde aandacht vanuit de bediening. Met veel passie vertellen zij over het eten en de wijnen. 

Ze waren dit keer net naar Griekenland geweest en combineerde de gerechten daarom met Griekse wijnen. Griekse wijnen staan niet al te goed bekend, maar op deze avond is bewezen dat er heerlijke Griekse wijnen zijn. Ik ben zelf geen enorme kenner, maar ik luisterde geïntrigeerd naar de wijnverhalen van Jody van ongewoonlekker.com

Wij begonnen de avond met een amuse van huisgemaakte paté met cranberry. Verrassend lekker. Heel zacht van structuur. 

Als voorgerecht hadden wij het gerecht dat je op de bovenstaande foto ziet. Op de graat gebakken sliptong met een coleslaw, kreeft, en verschillende structuren van wortel. Afgemaakt met een subtiele kerrievinaigrette.

Heerlijk. Het lekkerste vond ik de coleslaw van spitskool, omdat die de verschillende onderdelen samenbracht. Er lag ook een oesterblad bij dit gerecht. Het was de eerste keer dat een oesterblad at. Een hele vreemde ervaring. Het blad smaakt écht precies naar oester. Ik vind het geweldig om op zo’n avond nieuwe ingrediënten te ontdekken. 

karaktersoep

Als tussengerecht hadden wij een ravioli van procureur op een tartaar van cantharellen met een soep van aardpeer. Soep van aardpeer klinkt niet direct enorm lekker, maar deze was afgemaakt met geitenkaas. Verrassend lekker. 

Wij kregen bij het voorgerecht en tussengerecht twee verschillende wijnen tegelijk. Als niet-wijnkenner merkte ik toch dat de wijnen niet helemaal aansloten op de gerechten. Nu was dit omdat ze ons kennis wilde laten maken de Griekse wijnen.

Als hoofdgerecht hadden wij ossenhaas met braadworst, pompoen, aardappel en verschillende bereidingen van mais. Was een prima gerecht. Sprong er minder uit qua originaliteit. 

Het dessert was een combinatie van verschillende bereidingen van chocolade, pistache en perzik. Het was goddelijk. Maar wat het allerlekkerste was, was de dessertwijn. Mavrodaphne, dat is een rode dessertwijn van Patras. Dessertwijn maakt mij sowieso blij, deze was geweldig!

Al met al blijft Karakter een enorme aanrader als je uitgebreid in Rotterdam wilt eten. 

Restaurant Karakter
Van Vollenhovenstraat 15 (pakhuis 24)
3016 BE Rotterdam

http://www.restaurantkarakter.com

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.