Pernikkel zalm

Pernikkel Groningen

broodjezalm

Ik ben op mijn verjaardag een dagje naar Groningen gedaan. We hadden een leuk dealtje gevonden op spoordeelwinkel.nl. Met de trein daarheen, lekker een dagje rondslingeren en dezelfde dag weer naar huis. Heerlijk toch? Het avondeten zat bij de deal inbegrepen, dus ik hoefde alleen voor de lunch een leuk plekje te zoeken. Ik kwam uit op Pernikkel Groningen. 

Een leuk tentje, supertof en simplistisch ingericht aan de rand van het centrum van Groningen. Als je het niet zou weten te zitten, zou je er zomaar voorbij lopen. En dat zou zonde zijn. Wij hebben hier heerlijk geluncht! 

De bediening is vriendelijk. Ze komt direct met een kan water en de kaart aanlopen. De kaart wisselt wekelijks is klein. Klein maar niet beperkt, voor ieder wat wils. Het is dat ik niet in de buurt woon, anders was ik deze week nog teruggegaan voor het buikspek. Kijk voor de meest actuele kaart op http://pernikkel.nl. 

We bestellen ons eten en drinken. Ik had een lekker sapje met sinaasappel en bosbessen. Je kunt rustig meekijken terwijl de chef lekker in de keuken bezig is met de bestelling. Wij hadden beide vis en dan trekt de geur van vis ook meteen door het restaurantje heen. Wij kregen er trek van! 

zwaardvisburger

Wij hadden de zwaardvisburger en het broodje gebakken zalm. Het zag er beide echt heerlijk uit! 

De zwaardvisburger was een flink stuk vis. Er zat een zoete huisgemaakte chilisaus bij. Die had van mij net iets meer pit mogen hebben. Maar al met al was het een erg lekkere burger. 

Het broodje gebakken zalm was favoriet van mij. In mijn eerste vluchtige blik op de kaart dacht ik dat het weer zo’n standaard broodje gerookte zalm was, die je overal kunt halen. Maar zodra ik doorhad dat het gebakken zalm was werd ik enthousiast. En de zalm was perfect gebakken! Hij had nog een rauwe kern en tegelijkertijd wat krokantere randjes. 

Geserveerd op heerlijk brood met een klassieke ravigotesaus. En eerlijk? Voor 6 euro vind ik het ook een royale portie en een ideale lunch! 

Ik vind het een leuk concept en de kleine kaart maakt het alleen maar leuker. Als ik in de buurt zou wonen zou ik elke week even kijken wat er deze week weer op het menu staat. Bijvoorbeeld het broodje pittige worst van de week ervoor lijkt me heerlijk! 

Als je naar Groningen gaat moet je hier zeker gaan eten. 

Pernikkel:

Aweg 2
9718 CS Groningen
050 7370117
di t/m za 10.00 – 22.00 uur
zo 11.00 – 21.00 uur
info@pernikkel.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.