Eten bij Cafe Rotterdam

avocadogerecht

Eten bij Café Rotterdam was voor mij een nieuwe ervaring. Ik was al fan van het terras in de zomer, maar ken het eigenlijk vooral als een fijne loungeplek met cocktails. Tegenwoordig hebben ze het niveau naar een heel nieuw level getild. 

Geen paniek, het terras blijft natuurlijk ook bestaan. Maar je kunt hier nu het hele jaar door genieten van een geweldige maaltijd. En geweldig is die écht. 

We begonnen met een voorgerecht dat ik waarschijnlijk nooit zelf op een kaart had uitgekozen. Avocado met zoetzure komkommer, mozzarella en ijs van gorgonzola. 

Elke hap was geweldig. Het ijs was een verrassend succes. En ondanks de zwaardere ingrediënten (avocado, gorgonzola en mozzarella) was het het een heel licht gerechtje.

kabeljauw

Het tussengerecht was een perfect stukje kabeljauw met een rolletje van groene kool en ansjovis. De kabeljauw was perfect, maar de echte verrassing vond ik het rolletje met groene kool. Ik weet niet precies wat ermee gedaan was, maar het was echt heerlijk. 

lamsnek

Het echte hoogtepunt van deze avond was deze gekonfijte lamsnek met verschillende bereidingen van aardpeer. Ik had niet verwacht dat we een gerechtje zouden krijgen dat het voorgerecht zou overtreffen, maar het is ze toch gelukt. 

Het vlees was extreem mals, de jus enorm smaakvol en de bereidingen van aardpeer een leuke toevoeging. Er zat wat citroen broodkruim op het lamsvlees en dat paste er echt onwijs goed bij. 

kokos

Visueel het minst spannende gerechtje, maar ook deze was weer verrassend lekker. Het was yoghurtijs met kokos, venkel en sap van lychee en yuzu. Hele zachte romige kokossmaak, met het frisse van de saus en het yoghurtijs. 

Ik zou het waarschijnlijk zelf weer niet van de kaart kiezen, maar ook dit was een aangename verrassing. 

Ik probeer in mijn reviews altijd ook wat dingen te noemen die mij tegenvielen, maar helaas kan ik hier echt niets noemen. Er is op elk detail gelet. Bij de koffie kregen we bijvoorbeeld heerlijke zelfgemaakte lekkernijen. 

Daarbij mogen we het uitzicht natuurlijk ook niet vergeten te noemen. 

Je hoort mensen nu regelmatig Hotel New York aanraden wanneer iemand Rotterdam komt bezoeken. Eigenlijk moeten we dat niet meer doen. We moeten allemaal Café Rotterdam aanraden. Daar doe je mensen pas echt een plezier mee. 

Ik ga in ieder geval zeker nog terug. 

Café Rotterdam
Wilhelminakade 699
3072 AP Rotterdam
Info@caferotterdam.nl

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.