Eten bij Burgertrut Rotterdam

risottoburger

Als je mij blij wil maken, moet je mij meenemen naar een burgertent. Ik vind een avondje luxe uiteten geweldig, maar een goede burger blijft toch wel het ultieme comfortfood. Tijd om te eten bij Burgertrut Rotterdam. 

De naam vind ik geweldig en het menu sprak me direct aan. Wij gingen op een zondagmiddag, ze waren net open. Het was nog enorm rustig toen we binnenstapje, toch voel het door de inrichting niet leeg aan. Het is alsof je een kringloopwinkel binnenstapt, maar dan op één of andere manier toch tof ingericht. 

Het overkomt mij niet vaak, maar op de menukaart van Burgertrut waren het juist de vegetarische opties die mij het lekkerste leken. 

burgertrutmenu

Hamburgertenten staan normaal vaak bekend om hun vlees en dan zie je maar één of twee vegetarische opties. Hier was het juist andersom. De “Ciao Marco” vond ik geweldig klinken. Een burger van spinazie, dille, feta en risotto met een citroenmayonaise, sla, tomaat, rode ui en komkommer. 

Ik nam er nog aardappelpartjes bij, daar zat ook een citroenmayonaise bij. Enorm lekker, maar misschien in combinatie met de burger een kleine overdaad aan citroenmayonaise. De burger zelf vond ik echt geweldig. Qua structuur is het lastig en kun je het niet vergelijken met vlees, maar qua smaak was het heel origineel en verrassend. Normaal eet je een zware vette burger, dit was juist een fris gerecht. 

vegakapsalon

Mijn vriend ging voor de “Burgertrut kapsalon” een vegetarische kapsalon die er heerlijk uitzag. Een flinke lading groenten en geweldig gekruide seitan. Je had eigenlijk niet door dat het vegetarisch was. 

Het was allemaal ook nog eens enorm betaalbaar. 6,75 voor een flinke vegetarische burger of 6.95 voor een goede kapsalon. Dat zijn zeker prijzen om nog eens voor terug te komen. Ze wisselen ook regelmatig af met nieuwe burgers. Daarvoor zou je eigenlijk even hun Facebook in de gaten moeten houden. Dat ga ik in ieder geval wel doen. 

 

Burgertrut

Hang 5 – Rotterdam

 

3 antwoorden
  1. Fly
    Fly zegt:

    Ik ben best vaak bij bij Burgertrut geweest, zelfs nog op de oude locatie.Ze waren een van de eerste met “burgers+”. Helaas hebben ze voor mij daarna nog weinig gedaan om beter te worden. Tegenwoordig stikt het van de burger tenten in Nederland, waarvan de Utrechtse Meneer Smakers koning is.

    Toch is Burgertrut echt te doen zeker voor de prijs.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.