Carrotcake cupcakes
Het was weer een keer tijd om te bakken. Stiekem bak ik veel te weinig de laatste tijd. Ik heb er geen tijd voor of geen zin in. Dit keer had ik afgesproken om iets mee te nemen naar mijn schoonzusje, dus dat was een goede stok achter de deur.
Die stok achter de deur bleek ik ook nodig te hebben, want eigenlijk was nog veel te druk met huiswerk bezig. Uiteindelijk blij dat ik ze toch heb gebakken. Ze waren echt heerlijk! En het is natuurlijk toch veel leuker om iets mee te nemen dat je zelf hebt gemaakt.
En eigenlijk viel het dankzij mijn KitchenAid foodprocessor ook erg mee. Die raspt, hakt en mengt er toch wel vrolijk op los. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat de cupcake helemaal moet afkoelen voordat je de topping erop doet. Zorg dus dat je daarvoor wat tijd over hebt.
Om eerlijk te zijn heb ik na één baksel de smaak wel weer te pakken. Ik heb meteen zin om nog veel meer te bakken. Even wachten tot ik weer een goede reden heb om iets te bakken. Ik kan het natuurlijk ook weer niet allemaal zelf opeten.
Morgen hebben we eerst nog een leuke paasbrunch bij mijn moeder. Dit keer geen klassieke tafel vol met broodjes en eieren, maar een Engels ontbijt met witte bonen in tomatensaus en worst. Ik heb er zin in!
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram geraspte wortelen
- 150 gram roomboter (kamertemperatuur)
- 150 gram suiker
- 100 gram rozijnen
- 100 gram pistachenoten
- 2 eieren
- 2 tl koek en speculaaskruiden
- 200 gram roomkaas
- 150 gram roomboter
- 150 gram poedersuiker
- 1 vanillestokje
- handje gehakte pistachenoten
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de rozijnen in een beetje water (of sinaasappelsap) en breng dit aan de kook, week ze kort.
- Mix de roomboter met de suiker, voeg de wortelen, bakmeel, de kruiden en de eieren toe en meng dit.
- Giet de rozijnen af en hak deze samen met de pistachenoten grof.
- Meng dit ook door het beslag en blijf mixen tot alles goed gemengd is.
- Doe cupcake papiertjes in de cupcakevorm en doe in elk papiertje een lepel van het beslag.
- Bak de cupcakes in 25 minuten helemaal gaar.
- Laat ze vervolgens helemaal afkoelen.
- Voor de topping roer je eerst de roomboter los, vervolgens meng je hier de roomkaas en poedersuiker doorheen.
- Haal het merg uit het vanillestokje en meng dit ook door de roomkaas.
- Wanneer de cupcakes helemaal afgekoeld zijn, kun je de topping erop spuiten.
- Maak de cupcakes af met wat gehakte pistachenoten.
- Ik haalde hier 18 kleine cupcakes uit.
- With love,
Ik ben het helemaal met je eens, staat zo leuk zo’n zelfgebakken cadeautje!
Dit ziet er heerlijk uit, carrotcake is zo lekker dat ik normaal zo’n halve cake op kan dus misschien maar beter dat de cupcakes niet zo groot zijn ;)
Fijne Pasen!
Lijkt me lekker!
Ze zien er heerlijk uit, lekker dat je pistache gebruikt!