tagliatelle broccoli

Tagliatelle met broccolisaus

Tagliatelle met broccolisaus Het was weer eens tijd om mijn pasta machine uit de kast te halen en zelf pasta te maken. Daarbij maakt ik een simpele broccolisaus. Gezond en budgetvriendelijk. Een lekkere doordeweekse maaltijd. Haal de boodschappen vast in huis dan kun jij volgende week ook deze tagliatelle met broccolisaus eten. 

Dat ik gek ben op pasta is nooit een geheim geweest. Er valt zoveel mee te variëren en het is vaak een snelle en een simpele maaltijd. Als je de pasta zelf maakt ben je iets langer bezig, ik doe het ook zeker niet altijd, maar soms is het gewoon wel leuk. Daarbij kwam ik er achter dat ik 7 verschillende soorten en vormen pasta heb staan, maar geen tagliatelle. En om één of andere reden wilde ik echt tagliatelle bij deze broccolisaus. Ik vond het een beetje onzin om nog een andere soort pasta erbij te halen. 

Alvast mijn excuses voor de minder goede foto’s, het begint weer donkerder te worden en ik heb nog geen goed licht. Studiolampen staan hoog op mijn verlanglijstje, maar we hebben er even het budget niet voor. 

Deze tomaatjes waren de laatste tomaatjes uit mijn moestuin. Leuk zo’n moestuin, maar de opbrengst was dit jaar niet geweldig. Moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik ook niet de beste tuinier ben. Ik ben een beetje angstig voor spinnen en naaktslakken, dus ik moest telkens mijn vriend roepen om mij te redden. Mijn held. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Tagliatelle met broccolisaus
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 broccoli
 2. 200 ml groentebouillon
 3. 200 gram tagliatelle (200 gram bloem - 2 eieren)
 4. 100 gram kruiden roomkaas
 5. 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
 6. Cherry tomaatjes (optioneel)
Instructions
 1. Ik begin met het maken van de pasta, als je kant en klare pasta gebruikt kun je dit natuurlijk overslaan.
 2. Kneed het bloem met het ei tot een mooi deeg. Breng op smaak met een beetje zout.
 3. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.
 4. Verdeel het in 4 stukken en haal deze stukken door de pasta machine.
 5. Begin op de grootste stand en ga steeds kleiner.
 6. Voor tagliatelle ga ik tot de op één na kleinste stand.
 7. Mijn pastamachine heeft ook een snij roller voor tagliatelle maar je kunt ook met de hand repen snijden.
 8. Hang de pasta nu op terwijl je de rest klaar zet.
 9. Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook, zout het water.
 10. Kook de broccoli in 8 minuten gaar en giet het water af. Voeg 200 ml groentebouillon toe en ga met een staafmixer door de broccoli. Doe hier de roomkaas bij.
 11. Als het water in de grote pan kook kun je de pasta snel koken, dit duurt maar enkele minuten. De pasta is gaar als hij boven komt drijven.
 12. Doe de pasta door de saus en roer goed door.
 13. Serveer in diepe borden met de tomaatjes en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
Notes
 1. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

13 antwoorden
 1. Fokke
  Fokke zegt:

  Dat ziet er lekker uit! Tip: zolang je nog geen studio lichten hebt kun je een felle lamp (bijvoorbeeld een simpele gloeilamp met kap) ook diffuser maken door er wit papier voor te hangen. Dan heb je geen last van harde reflecties en kun je vaak ook een egaal natuurlijk licht creëren.

  Beantwoorden
 2. Mylene
  Mylene zegt:

  Oeeeh, wat lekker. Volgens mij sla ik al jouw pasta-maaltijden op, want ik ben ook dol op pasta. En deze klinkt weer erg goed en makkelijk. Ga ik zeker proberen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.