pommes duchesse

Pommes duchesse

Pommes duchesseAardappels, je kunt er enorm veel kanten mee op. Ik ben er zelf helemaal gek op en zelfs puur gekookt vind ik ze heerlijk. Helaas is dat één van de weinige dingen die mijn vriend niet graag eet, dus ik maak dat nooit klaar.

Meestal als wij aardappels eten, snij ik ze in partjes en doe ik ze met wat olie en rozemarijn in de oven. Onwijs lekker en je hoeft er niet naar om te kijken. Lekker simpel. Patat daarentegen eten wij nooit, ik haal het gewoon niet in huis. En zelf patat snijden en meerdere keren frituren is gewoon een hoop gedoe voor vreet-voer.

Anyhow, ik dwaal helemaal af. Laatst liet ik de hasselback aardappels al zien, vandaag laat ik jullie de pommes duchesse zien. Onwijs lekker! Wel best veel werk. Dit is zo’n typisch bijgerecht bij een veel te volle tafel op kerstavond. Het ziet er toch gewoon geweldig uit?

 

Pommes duchesse

Wat heb je nodig:

  • ongeveer een kilo aardappels
  • 100 gram roomboter
  • 1 ei
  • zout
  • peper

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Zet ze op in een pan met water en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.

Giet de aardappels vervolgens af en doe de roomboter en de kruiden erbij. Stamp de aardappels fijn. Wanneer ze een beetje fijn zijn en de boter voor het grootste gedeelte opgenomen is kun je het ei toevoegen. Roer direct goed door.

Ga door met stampen totdat er geen klontjes meer in zitten. Als jij dat kan met alleen stampen is dat helemaal prima, zelf duw ik de puree voor de zekerheid even door een fijne zeef. Is iets meer werk, maar dan weet je zeker dat je een hele gladde puree krijgt.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een bakpapier op een ovenplaat.

Doe de puree in een spuitzak met een groot kopje en spuit mooie rozetjes van de puree op de ovenplaat.

Plaats dit vervolgens voor 25-30 minuten in de oven. Houd goed in de gaten wanneer ze een mooie kleur aan de randjes krijgen.

Enjoy!

Pommes duchesse

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

11 antwoorden
  1. Donna Luisa
    Donna Luisa zegt:

    Aah wat lekker! Ik ben ook helemaal gek op aardappels alleen mijn vriend, net als de jouwe, ook niet zo haha.Dankje voor het recept ik ga dit zeker een keer proberen! X

    Beantwoorden
  2. Judith
    Judith zegt:

    Inderdaad perfect voor Kerst! Hm, ziet er heerlijk uit. Stiekem houd ik van gekookte aardappels het meest als ze koud zijn, vreemde eetgewoonte haha!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.