Pita met groenteballetjes van mais.
Gewoon in je voorraadkast kijken en proberen om daar iets van te maken, zo’n momentje had ik. En dit was het resultaat.
Dit recept heeft nog een hoop finetuning nodig, vooral de structuur moet beter kunnen.
Voor de balletjes:
1 blikje mais
1 potje velderwten
1 ei
5 boterhammen
2 tenen knoflook
1/2 rode peper
Alles fijn gehakt en door elkaar gemengd (dat was nog best veel werk zonder keukenmachine) en vervolgens balletjes van gerold. Het mengsel bleef redelijk nat dus het is best lastig te rollen. De balletjes even door de bloem gerold zodat ze iets beter te hanteren waren. Vervolgens 5 minuutjes in de frituur.
De balletjes waren van buiten knapperig, van binnen nog zacht. Van binnen hadden ze van mij steviger gemogen. De smaak was wel prima, het zoete van de mais kwam goed naar voren.
Zelf pitabroodjes, guacamole en knoflooksaus gemaakt voor erbij. Heerlijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!