Risotto met pompoen en chorizo

risottopompoen

Ooit maak ik een blog met alleen maar risotto’s. Al begint dit blog daar ook op te lijken, ik heb al 8 recepten met risotto online staan. Je kunt zoveel kanten op met risotto en allemaal is het onwijs lekker. Deze risotto met pompoen en chorizo was ook weer heerlijk. 

Dit is een bord eten waardoor je je weer lekker voelt. Perfect voor een koude druilerige dag. Waar andere mensen het liefst een flink bord stamppot naar binnen schuiven, heb ik liever een bord met risotto. De pompoen past natuurlijk goed in de herfst. De chorizo zou je er niet direct bij verwachten, maar die is er echt heerlijk bij. 

Dit was voor het eerst dat ik zo’n ronde pompoen gebruikte in plaats van een flespompoen. Ook meteen de laatste keer. Ik vond hem heel erg lastig in stukken te hakken en te schillen. Gelukkig heb ik een sterke vriend die mij kon helpen. Ik vind flespompoen normaal ook al best een rot klus om schoon te maken, maar die is dan toch iets lastiger. Of lag het gewoon toevallig aan mijn pompoen? Als jullie pompoen eten, welke pompoen halen jullie dan?

Ik heb gelukkig nog een flespompoen liggen, daar moet ik ook nog maar eens iets lekkers mee verzinnen. De pompoensoep blijft altijd een goede optie, maar een keer iets anders zou ook wel erg lekker zijn. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Risotto met pompoen en chorizo
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 350 gram risotto rijst
  2. 250 gram chorizo
  3. 1 pompoen
  4. 1 grote ui
  5. bouillon
  6. glas witte wijn
  7. klontje roomboter
  8. Parmezaanse kaas
Instructions
  1. Snij het topje en kontje van de pompoen af, snij hem door de helft en haal de pitten eruit.
  2. Snij de pompoen nu in reepjes en haal de schil er vanaf.
  3. Maak nu kleine blokjes van de pompoen.
  4. Snipper de ui.
  5. Doe wat olie in een pan en fruit de ui in.
  6. Snij de chorizo in halve plakjes en doe deze samen met de pompoen in de pan.
  7. Wanneer de uien glazig zijn kun je de rijst toevoegen.
  8. Bak de rijst even op, de rijst is goed wanneer de rijst een beetje doorzichtig begint te worden.
  9. Blus de rijst af met de wijn.
  10. Wanneer de wijn is opgenomen kun je vervolgens bouillon toe blijven voegen.
  11. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe, wanneer dat is opgenomen kun je de volgende toevoegen.
  12. Proef wanneer de rijst gaar begint te worden.
  13. Wanneer hij bijna klaar is kun je de risotto afmaken met een klont boter en de Parmezaanse kaas.
  14. Serveerde risotto direct.
Notes
  1. Heerlijke herfstige risotto!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
14 antwoorden
  1. Emily van Kampen
    Emily van Kampen zegt:

    Wat een heerlijke combinatie! Als je trouwens toch de ronde pompoen wilt gebruiken, dan is het handig om hem in zijn geheel 10 minuten te koken. Daarna is hij nog niet gaar, maar wel veel makkelijker te schillen en te snijden ;)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.