Pannenkoeken taartje

pannenkoektaart

Ik wilde een leuk drie gangen diner voor mijn vriend maken als verrassing. Maar ik wilde daarvoor geen extra boodschappen doen, dus ik moest het doen met wat in huis was. Voor het dessert was dat best lastig. Mijn oven is kapot en ik had geen slagroom, yoghurt of iets in die richting. Daarom maakte ik dit pannenkoeken taartje met aardbeiensaus! 

Perfect voor als je even geen oven hebt. Kort door de bocht is het een stapel pannenkoeken, maar doordat je aardbeiensaus tussen elke laag doet plakt het zo aan elkaar dat je niet meer het idee hebt dat je pannenkoeken zit te eten. Ik maakte deze mini versie voor ons tweeën, maar doordat ik hem uitstak heb ik wel veel restjes weg moeten gooien. 

Maar eigenlijk was dit ook meer dan voldoende geweest voor 4 personen. Met een bolletje vanille ijs erbij. Heerlijk!

Je kunt hem natuurlijk ook gewoon net zo groot maken als normale pannenkoeken, maar ik wilde hem strak hebben en dat lukt het best door hem uit te steken. Maak hem in gekke vormen, of met andere vullingen. Dat is het leuke aan zo’n receptje. Je hebt eigenlijk altijd wel iets in huis waarmee je dit kan maken. Vervang de aardbeiensaus bijvoorbeeld door Nutella. Of vul hem met banketbakkersroom en serveer met vers fruit. 

Ik zou ook nog een keer een hartige versie willen maken. Met paprika, kaas en chorizo. Ik ben normaal helemaal niet zo van de pannenkoeken maar op deze manier is het toch wel erg lekker. 

Waarschijnlijk was ik als kind één van de uitzonderingen die geen pannenkoeken of patat in vriendenboekjes schreef bij mijn favoriete eten. Wat was jullie lievelingseten vroeger?


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

pannenkoeken taartje
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 250 gram bloem
  2. 2 eieren
  3. 500 ml melk
  4. 1 zakje vanille suiker
  5. roomboter om in te bakken
  6. 500 gram diepvries aardbeien
  7. 100 gram suiker
Instructions
  1. Doe de aardbeien in een pannetje met de suiker, laat zachtjes verwarmen.
  2. Meng de bloem, melk, eieren en vanille suiker.
  3. Doe een beetje roomboter in een pan en bak zo een lading pannenkoeken.
  4. Haal een staafmixer door de aardbeien heen wanneer ze helemaal zacht bij.
  5. Stapel de pannenkoeken, smeer tussen de pannenkoeken telkens een laagje van de aardbeien saus.
  6. Steek de pannenkoeken nu uit.
  7. Serveer met extra saus.
Notes
  1. Erg lekker met een beetje ijs erbij!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
11 antwoorden
  1. Manon
    Manon zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben helaas een beetje een idioot en kan echt geen pannekoeken bakken haha, misschien dat mn vriend dit wel eens als verrassing voor mij wil maken…. :p

    Beantwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      Ik heb er gewoon een grote dresseerring in gestoken. Die is wat hoger dan een normale uitsteker en toch scherp genoeg.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *