pindakaas cupcake

Pindakaas cupcakes

pindakaascupcakeIk blijf maar lekker aan het bakken. Pindakaas is altijd goed, dus deze cupcakes zijn ook een aanrader. Cupcakes, ze blijven schattig. Eigenwijs als ik ben gebruik ik nooit papiertjes om ze in te bakken. Hoewel cupcake papiertjes er in de leukste patroontjes zijn vind ik ze toch nooit leuk. Al moet ik zeggen dat het bij zulke kleine cupcakes de volgende keer waarschijnlijk wel verstandiger is.

Ik heb de cupcakes afgemaakte met een beetje pindakaas-botercrème en karamelstukjes.

Boodschappenlijstje:

 • 70 gram roomboter
 • 150 gram suiker
 • 75 gram rietsuiker
 • 2 eieren
 • 200 gram bloem
 • half zakje bakpoeder
 • 100 ml melk
 • 4 flinke eetlepels pindakaas met nootjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Goede alle suiker, de boter en de pindakaas in een mengschaal. Mix dit op een hoge stond door elkaar. Doe vervolgens één voor één de eieren erbij. Zet de mixer op een langzamere stand. Doet het bakpoeder erbij. Voeg om en om een beetje bloem en een beetje melk toe. Laat dit langzaam mixen tot het helemaal is opgenomen.

Doe papiertjes in je vormpjes, of smeer de vormpjes in met boter en bloem. Vul de vormpjes tot ongeveer de helft en plaats het in de oven. Deze kleine vormpjes hoefde maar ongeveer 15  minuten, als je grotere maakt zul je ze ook langer moeten laten staan.

Laat ze helemaal afkoelen voordat je de topping erop doet. Ik maakte een botercrème met pindakaas. Botercrème is altijd 1 deel boter en 2 delen poedersuiker. Hier deed ik vervolgens nog pindakaas bij. Ik maakte het af met een topping van zoute karamel. Maar eigenlijk zouden hier natuurlijk gehakte pinda’s op horen. Alleen dit was weer eens een impulsieve creatie, dus dat had ik niet in huis.

Probeer ze ook eens!

10 antwoorden
 1. Stella
  Stella zegt:

  Hier gaat mijn vriendje zeker weten van kwijlen! Pindakaas is zijn favoriet -zwak uitgedrukt- dus dit moet ik maar eens proberen. Ze zien er mooi uit ook! Liefs, Stella.

  Beantwoorden
 2. Angela
  Angela zegt:

  Ik heb alleen de boter crème gemaakt, want cupcakes had ik al voorbereid… ik vond hem echt veeeel te zoet voor mijn smaak, de pindakaas valt bijna helemaal weg in de suiker.
  Ik heb boter crème 1:1 gemaakt, en zelfs dan nog te zoet voor mijn idee 🙈

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.