Pasta met vodka

pastavodka

Na alle drukte rond Sinterklaas is het alweer even stil op mijn blog. Ondertussen heb ik een onwijs toffe stageplek voor het komende half jaar gevonden. Veel op school gezeten, gewerkt en onwijs weinig gekookt. Lekker makkelijke en snelle maaltijden want ik heb onwijs weinig tijd. Vandaar ook deze simpele pasta met vodka. 

Ik heb de laatste tijd vaak weinig tijd om te koken. Ik ga in de ochtend naar school en vanaf vier uur moet ik werken. Ik werk wel vanuit huis, maar toch heb ik maar een half uurtje pauze. Ik doe alle voorbereidingen dus vaak voor werktijd, zodat ik het tijdens werktijd alleen maar even aan hoef te zetten. 

Bij deze pasta met vodka was ik extra lui. Ik heb alles namelijk gewoon in één pan gemaakt. Eerlijk is eerlijk, met zo’n geconcentreerde saus is dat niet de beste manier om saus te koken. Maar ik had écht even geen zin in extra afwas. 

Ik leefde trouwens in de illusie dat je de alcohol niet zou merken omdat je het kookt. Toch voelde ik het wel eventjes na een lekker bord pasta. Misschien toch niet de ideale maaltijden tijdens een werkpauze? Gelukkig heb ik (volgens mij) geen vreemde dingen naar klanten gestuurd. 

Ik serveerde pasta met vodka met simpele courgette. Normaal gril ik die graag. Dit keer heb ik de plakjes gewoon in de oven gedaan. Weer de makkelijkste oplossing. En door een simpel bakpapiertje eronder hoefde ik ook nog eens niet af te wassen. Makkelijker kunnen we het niet maken…

Pasta met vodka
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 300 gram pasta (Ik gebruikte Rigatoni)
 2. 2 eetlepels tomatenpuree
 3. 500 ml gezeefde tomaten
 4. 1 ui
 5. 150 ml vodka
 6. 2 eetlepels crème fraîche
 7. 3 tenen knoflook
 8. peper
 9. zout
 10. Parmezaanse kaas naar smaak
Instructions
 1. Snipper de ui fijn, laat een beetje olie in een grote braadpan warm worden.
 2. Bak de gesnipperde ui glazig.
 3. Pers de tenen knoflook en voeg dit toe.
 4. Doe de tomatenpuree erbij en bak deze kort op.
 5. Voeg de gezeefde tomaten en de vodka toe.
 6. Meng alles goed, voeg de pasta toe.
 7. Kook de pasta tot deze gaar is. Door de kleine hoeveelheid saus, kan dit iets langer duren.
 8. Voor een beter resultaat is het beter om de pasta los te koken.
 9. Maak de pasta af met de crème fraîche.
 10. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
 11. Serveer de pasta met groenten en geraspte Parmezaanse kaas.
Notes
 1. Een heerlijk bordje comfortfood! Dit is voldoende voor 4 personen of 3 royale porties.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.