Gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen maken

mosselengegratineerd

Ik had zin om met mosselen te experimenteren. Ik heb 1 bak mosselen gekocht, daarvan heb ik uiteindelijk 5 recepten gemaakt. Ik ben begonnen met het basisrecept voor mosselen. Gegratineerde mosselen maken is enorm simpel en ze zijn ook een echte klassieker. Ik vind dit wel één van de lekkerste manieren om mosselen klaar te maken. 

Voor mij moet je mosselen echt lekker maken. Mijn vriend eet ze puur al graag, ik heb er juist het liefst zoveel mogelijk smaakjes en sausjes bij. En zelfs dan hoef ik ze eigenlijk maar eens in het jaar ongeveer. 

Gratineren is een beetje als frituren. Het maakt werkelijk alles lekker. De kunst is alleen om de originele smaak van het product niet te verliezen. Ik heb een keer gegratineerde mosselen in een grotere schaal gemaakt. De mosselen in dat geval uit de schelpjes gehaald. Maar ik zou eigenlijk aanraden om de mosselen altijd in de schelpjes te laten zitten. 

Dan weet je namelijk zeker dat de verhouding goed zijn en dat je niet veel te veel saus op 1 mossel doet. Dat is namelijk een beetje het gevaar als je het in een grote schaal maakt. Verder ziet het er zo natuurlijk ook gewoon leuk uit. En als extra voordeel zie je ook nog eens gewoon wat je eet. Dat is ook altijd fijn. 

Gegratineerde mosselen zijn perfect als voorgerecht of als hapjes tijdens een avond tapas. Ook is het een ideale manier om gekookte mosselen die je overhebt te verwerken. Niet weggooien dus!

Gegratineerde mosselen
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. Een restje gekookte mosselen van mijn basisrecept voor mosselen
  2. 1 eetlepel crème fraîche
  3. 1 halve teen knoflook
  4. 1 eetlepel broodkruim
  5. citroenrasp van een halve citroen
  6. eetlepel fijngehakte peterselie
  7. scheutje olijfolie
  8. peper
  9. zout
Instructions
  1. Verwarm de oven voor 180 graden.
  2. Haal de gekookte mosselen uit de schelp.
  3. Breek de schelp door de helft.
  4. Leg de schelpen open in een ovenschaal en leg op elke helft een mossel.
  5. Je zou de schelpen recht kunnen houden door ze bijvoorbeeld op een laag grof zeezout te leggen, dan vallen ze niet om.
  6. Meng de crème fraîche, broodkruim, olijfolie, peterselie, citroenrasp, geperste knoflook, peper en zout.
  7. Doe van dit mengsel een klein theelepeltje op elke mossel.
  8. Plaats de schaal met mosselen nu voor 10 minuten in de oven.
Notes
  1. Misschien wel de lekkerste manier om mosselen te eten. Wat vinden jullie?
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.