Basisrecept mosselen

Basisrecept mosselen

mosselenbasis

Mosselen. Ik eet ze maar enorm weinig. Soms heb ik er ineens veel trek in. Simpel met wat sausjes en lekker brood. Dan maak ik dit basisrecept mosselen. Deze keer heb ik met 1 doos mosselen lopen experimenteren. In totaal maakte ik er 5 recepten mee. Deze verschillende recepten zul je de komende weken op mijn blog zien verschijnen. 

Mosselen zijn eigenlijk enorm simpel. Je hebt helemaal niet lang nodig om ze klaar te maken, binnen 10 minuten zet je een heerlijk feestmaal op tafel. Het lekkerste zijn ze in het buitenland. Aan het strand of op een prachtig pleintje. Een simpel pannetje mosselen met friet erbij. Genieten. 

Soms is het minder genieten. Vorig jaar heb ik 1 slechte mossel gegeten. Ik ben er niet ziek van geworden maar hij was wel onwijs smerig. De rest van het seizoen had ik echt geen zin meer in mosselen. Gelukkig waren ze dit keer weer allemaal heerlijk! 

Dit is de allersimpelste manier om ze te maken, zo aten wij ze vroeger altijd. Al denk ik dat we het toen zelfs gewoon met water maakte in plaats van wijn. En dan een lege mossel vinden en die gebruik je als klemmetje om de andere mosselen eruit te halen. Even dippen in een saus, stuk brood erbij en de avond kan niet meer stuk. 

Houd je mosselen over? Niet weggooien! Deze kun je prima nog een keer opbakken. Sowieso bij ales dat je weggooit jezelf eerst afvragen of je er nog iets anders van kan maken. We willen niets verspillen natuurlijk. 

Basisrecept mosselen
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 kilo mosselen (panklaar)
  2. 1 laurierblaadje
  3. 4 wortelen
  4. 1 ui
  5. 200 ml witte wijn
  6. peterselie
  7. zout
  8. peper
Instructions
  1. Snipper de ui grof.
  2. Snij de wortel in plakjes.
  3. Zet een pan op het vuur met wat olie, bak de ui en wortel kort aan.
  4. Doe het laurierblad hierbij.
  5. Spoel de mosselen nog een keer goed na.
  6. Gooi kapotte mosselen meteen weg.
  7. Doe de mosselen in de pan, blus meteen af met wijn.
  8. Doe de deksel op de pan en schud deze enkele keren door.
  9. Laat de mosselen ongeveer 5 minuten stomen.
  10. Hak de peterselie fijn.
  11. Haal de pan van het vuur.
  12. Mosselen die niet open zijn gegaan moet je weggooien.
  13. Serveer de mosselen met gehakte peterselie.
Notes
  1. Een goed stuk brood en een lekkere peterselie/citroen mayonaise erbij. Smakelijk!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.