spaghetti tonijnballetjes

Spaghetti met tonijn balletjes

Spaghetti met tonijn balletjes Oh wat voel ik me schuldig! Ik schrijf nog maar zo weinig op mijn blog. Ik ben jullie niet vergeten hoor. Maar ik ben op dieet, dus mijn eten is op het moment wat saaier en gezonder. Minder leuk voor mijn blog, maar gelukkig vliegen de kilo’s er wel af. Nu nog proberen vol te houden.

Gisteren maakte ik deze spaghetti met tonijn balletjes. Gezond en lekker. Spaghetti met gehakt(ballen) kennen we allemaal wel maar wist je dat het ook erg lekker is met tonijn? Tonijn is enorm gezond dus probeer het ook eens.

Ik hoop steeds meer lekkere en gezonde gerechten te ontdekken en zal deze natuurlijk met jullie delen. Mochten jullie aanraders hebben, laat het me vooral weten! Sla begin ik ondertussen wel een klein beetje zat te raken.

 

 

Spaghetti met tonijn balletjes

Wat heb je nodig:

 • Volkoren spaghetti
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 1,5 pak gezeefde tomaten
 • 3 wortels
 • 2 uien
 • 1 blikje tonijn
 • 5 eetlepels paneermeel
 • 1 eiwit
 • 3 blaadjes laurier
 • 3 tenen knoflook
 • oregano
 • 1 lente ui
 • handje basilicumblaadjes
 • zout
 • peper

 

De hoeveelheid saus is genoeg voor 4 personen. Ik zou aanraden alleen de pasta te koken die je ook gebruikt. Een normale portie zit tussen de 75 en 100 gram pasta voor één persoon. De saus kun je los prima invriezen en bewaren.

Snipper de uien fijn en bak deze in een braadpan aan. Snij de wortel in kleine stukjes en doe deze bij de ui. Doe hier vervolgens de gezeefde tomaten en de gepelde tomaten bij. Ik snij de gepelde tomaten eerst een beetje fijn op een snijplak, je kunt ze ook in de pan een beetje kapot duwen.

Saus op smaak brengen met de geperste knoflook, handje basilicum, laurier en oregano. De zout en peper als laatst toevoegen terwijl je proeft.

Snij de lente ui fijn. Doe de tonijn in een schaal en doe hierbij de lente ui, het paneermeel en het eiwit. Breng dit op smaak met peper en zout. Knijp balletjes van het mengsel en bak de balletjes in een koekenpan mooi bruin.

Pasta serveren met de saus en ballen, smakelijk!

With love,

Spaghetti met tonijn balletjes

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.