Bloggers on board: Foodies editie

UitzichtEen keer iets ongebruikelijks, maar ik heb zo’n toffe dag gehad dat ik het gewoon niet kan laten om er toch een klein artikeltje over te schrijven. Misschien vergeet ik sommige dingen te noemen, maar er komen nog een aantal dingen terug in mijn komende recepten en daar wil ik nog niet teveel over verklappen.

Het was een prachtige dag, we hadden geen beter weer kunnen krijgen. Een roze sloep, helemaal geweldig. We werden vriendelijk ontvangen en het was enorm leuk om weer wat andere bloggers te ontmoeten. Onder andere Foodiemoods, Cocogold, Foodgloss en Writtenbynick ontmoet.

Terwijl we op het water dobberde stond er een heerlijke catering verzorgd door Westerkaatje. Zeker eentje om te onthouden, ik ben op dieet dus heb het bij één boterham gehouden, die was heerlijk en de rest zag er ook enorm goed uit. Een catering is vaak een beetje voorspelbaar, maar dit waren echt originele gerechten en sapjes. Pittige bietensap!?

taart westerkaatjeTerwijl we heerlijk aan het genieten waren van de zon en het eten werd ons verteld over koopeenkoe.nl. Een website die ik al kende, al heb ik nog geen “koe gekocht”. Wat een onwijs vrolijke en spontane man. Eentje die echt helemaal achter zijn product staat. En terecht, het is een geweldig concept. Je koopt samen met nog 29 mensen één koe. Zo weet je welke koe jij eet en wat voor leven die koe heeft gehad. Enige nadeel, je hebt het vlees pas een maand later ongeveer in huis,  omdat het vlees moet rijpen.

Vervolgens kregen we twee drankjes waarop ik later in een ander artikel terug kom. Ik heb al een (hopelijk) heerlijk recept in mijn hoofd!

kromkommerVervolgens pikte we de meiden van Kromkommer op bij een steiger. Soep op een boot, terwijl je in de zon zit weg te branden. Een beetje apart, maar zowel de soep als het verhaal daarachter maakte dat helemaal goed. Kromkommer gebruikt namelijk de stukken groenten die we normaal weggooien. Verspilling moeten we verminderen en dit is daar een enorm goed initiatief voor.

De tomatensoep was onwijs lekker, met als leuke bonus dat de “ballen” geen gehaktballetjes waren maar kleine tomaatjes. De bietensoep heeft een prachtige kleur en prima smaak. Ook zijn de soepen zo puur mogelijk zodat je echt veel groenten eet. Fijn!

cocktailsshakenTijd voor een cocktail. Daar maak je mij dus echt blij mee! Al moet ik zeggen dat de cocktail niet zo lekker was, de likeur was puur veel lekkerder! Dit was Amarula cream likeur. Een soort Baileys maar dan frisser en lekkerder. Zeker eens proberen!

Wij kregen hem in een cocktail met koffie, daardoor werd hij wat waterig. Met een sterke espresso lijkt het me wel lekker.

Popcorn met kokossmaak? Ook geprobeerd, lekker! Hier ga ik binnenkort een receptje over schrijven.

cocktailWe sloten de dag af met een heerlijke cocktail met wodka, sinaasappelsap, ginger ale en siroop. Genieten! Smaakt een beetje als een raketje. Vervolgens was het weer tijd om naar huis te gaan. Ik heb genoten van de heerlijke dag, onwijs lekkere dingen op en veel leuke nieuwtjes gehoord. We kregen ook nog een goodiebag mee naar huis om nog verder te genieten. En om mijn vriend ietsje minder jaloers te laten zijn.

Onwijs bedankt voor de hele leuke dag!

Misspublicity

 

 

 

 

8 antwoorden
 1. Miss Foodie
  Miss Foodie zegt:

  Hi Mirne,
  Wat een leuk stuk heb je over deze zalige dag geschreven. Ik zet de link naar jouw post op Miss Foodie’s FB-page ;-) Leuk je te leren kennen!
  Liefs,
  Miss Foodie

  Beantwoorden
 2. Deb
  Deb zegt:

  Klinkt als een geslaagde dag! Mooie foto’s en amarula cream is hier ook een favoriet.. die moet ik snel weer eens halen! Leuk om zo’n event eens in een select én goed gezelschap mee te maken en dan ook nog eens op een boot! Waar hebben jullie gevaren als ik vragen mag?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.