HelloFresh

HelloFresh getest

hellofresh

HelloFresh is overal aanwezig. Je komt ze tegen op straat, in de supermarkt en overal online. Bijna iedereen heeft er tegenwoordig wel iets over gehoord. Ik had het toch nog nooit getest. Maar terwijl ik  met een aantal andere bloggers door de oude haven van Rotterdam aan het varen was met het PR bureau, hopte HelloFresh ook even aan boord. Ik was enthousiast dus ik heb HelloFresh getest! 

En hoewel ik van te voren niet al te enthousiast was, was ik dat wel na het verhaal van Marlies van HelloFresh. Met veel passie vertelde zij over de kwaliteit van de producten en het verhaal daarachter. Zij kennen de boeren achter de producten en zoeken alles zorgvuldig uit. Dat klinkt toch geweldig? 

Ik kreeg 1 week de box gratis en besloot hem nog 2 weken extra zelf te kopen. Zodat ik de box echt goed kon testen. In totaal heb ik 13 avonden HelloFresh gegeten. 

In de box ontvang je alle producten in precies de juiste hoeveelheden voor de maaltijden. Daarbij krijg je ook direct de recepten van de maaltijden. Wat er op het menu staat kun je van te voren al zien op de website van HelloFresh. Zit er teveel tussen dat jou niets lijkt, hoef je de box dus niet te bestellen. 

De original box kun je voor 3 of 5 dagen bestellen. Vervolgens kun je ook kiezen met hoeveel personen je bent. Voor 5 dagen met twee personen betaal je bijvoorbeeld 49 euro. Dat is 10 euro per maaltijd, 5 euro per persoon. 

Dat is redelijk aan de prijs. Maar dan heb je wel het gemak dat je niet hoeft te verzinnen wat je wilt gaan eten en dat de boodschappen wekelijks bij jou voor de deur staan. De porties vlees zijn wel aan de kleine kant. En hoewel er creatieve gerechten tussen zitten, zijn sommige gerechten ook wel enorm simpel voor het geld. Bijvoorbeeld een simpele pasta met alleen room en wat groenten. 

gnocchi

De recepten zien er op het eerste gezicht prima uit. Tegen sommige zie ik een beetje op, maar eigenlijk heb ik bijna elke avond met smaak gegeten. Er was maar één avond waarbij ik het echt niet lekker vond. Maar er waren twee maaltijden die ik juist uitzonderlijk lekker vond en zeker nog eens zonder HelloFresh ga maken.

Voor mij was het grootste nadeel dat ik zelf helemaal niet meer over het eten hoefde na te denken. Dat vind ik juist enorm leuk om te doen. Ik bepaal graag zelf wat ik ga eten. Maar ik kan me voorstellen dat dit voor heel veel mensen wel een enorm voordeel is. 

Tijdens mijn drie boxen is er twee keer iets fout gegaan. Ik had in mijn tweede box geplette abrikozen. Daarom kreeg ik in mijn derde box een gratis fruit pakketje. Netjes! Helaas zat er naast excuses met een fruit pakketje ook een zak met rotte aardappelen in. Dat is dan wel weer een tegenvaller. Al moet ik zeggen dat in beide gevallen de klantenservice op Facebook wel erg snel was. 

Al met al ben ik blij dat ik weer zelf kan verzinnen wat ik ga eten. Maar dit is zeker een goede manier voor mensen om gemakkelijk gevarieerd te eten. De recepten zijn in ongeveer 30 minuten klaar. 

Pluspunten:

 • Gemakkelijke recepten in 30 minuten klaar
 • Gevarieerd eten
 • Geen boodschappen voor het avondeten te doen
 • Je hoeft niet na te denken over wat je wilt dineren
 • Producten zijn van goede kwaliteit

Minpunten:

 • Geen keuze in de maaltijden
 • Porties vlees/vis aan de kleine kant
 • Je moet nog wel boodschappen doen voor de rest van de dag

vissoep

5 antwoorden
 1. Laura
  Laura zegt:

  Wat fijn om jouw ervaringen met Hello Fresh te lezen! Ik kom xe overal tegen en word overal aangesproken, dus daar word ik dan wel een beetje moe van, maar als ik het zo lees zal dit een hele fijne oplossing zijn voor veel mensen!
  Ik vind koken zelf veel te leuk en vooral het bedenken wat ik elke dag ga eten, dus het is niet aan mij besteed :-)

  Beantwoorden
 2. Laura - Dagelijkse hap
  Laura - Dagelijkse hap zegt:

  Wij zaten ook te denken om de box te nemen, maar eigenlijk is het wel redelijk duur. Wat wij nu doen… Op de site komen de recepten online, en we doen dan zelf de boodschappen ervoor ;) Is goedkoper en dan heb je toch de recepten voor je liggen (ok, je moet dan nog steeds boodschappen doen, wat ik niet erg vind!)

  Beantwoorden
 3. Nancy
  Nancy zegt:

  Ik twijfel iedere keer of ik ook een HelloFresh box zal nemen en ik moet zeggen dat het me tegenhoudt omdat ik de maaltijden ook een beetje aan de prijs vind. Daarin schuilt dan bijvoorbeeld dat ik het zelf heel erg leuk vind om naar de markt te gaan en te bedenken wat ik zou willen eten de komende dagen. Ik snap wel dat zij uiteraard rijdkosten hebben, dus die prijs kan je daarmee wel rechtvaardigen. Maar ja, dan zou ik mijn wekelijkse gang naar de markt moeten missen en dat vind ik naast de prijs ook wat zonde. ;)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.