Mosselen oven

Mosselen uit de oven

mosselenoven

Als je aan mosselen denkt, denk je al vaak aan die grote zwarte pannen vol met in wijn gekookte mosselen. Lekker. Maar wist je dat je helemaal geen pan nodig hebt om mosselen klaar te maken? Mosselen uit de oven zijn ook heerlijk! 

Als je mosselen uit de oven maakt kun je gemakkelijk kleinere porties klaarmaken. Je kunt elke smaak toevoegen. Bijvoorbeeld klassiek met wijn, wortel, ui en peterselie. Maar je kunt het ook een Aziatische twist geven met kokosmelk, rode peper en koriander. Zo heb ik het gedaan. 

De foto’s zijn een beetje chaotisch. Zo’n hoopje mosselen is niet erg fotogeniek. Gelukkig maakt dat het echt niet minder lekker. 

Terwijl ik dit typ krijg ik weer trek in mosselen en dat is voor mij echt uitzonderlijk. Al moet ik nog even niet aan eten denken. Het was gisteren mijn verjaardag en we hebben echt veel te veel gegeten. We zijn naar Groningen geweest, over de lunch zal ik later nog een artikel schrijven. Daarna een heerlijke ijsje gegeten bij “pure frozen“, hun zelfgemaakte karamel voor over het ijs is echt een aanrader! 

In de avond hebben we gegeten bij “Humphreys“. Zeker geen slecht eten. Maar het volgde elkaar zo snel op. We zaten net aan een wijntje met wat brood toen de voorgerechten al kwamen. Nog geen 3 minuten later kwamen de hoofdgerechten al. Uiteindelijk waren we binnen een uur 3 gangen verder en de deur weer uit. 

We sloten de avond af met flink wat trein-drama. Maar 1,5 uur alter dan de planning was zijn we gelukkig toch nog thuis gekomen. En mijn dag was toch onwijs tof! Bedankt!

Okay, genoeg over mijn verjaardag. Laten we deze simpele mosselen gaan maken. 

Mosselen uit de oven
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 3 handjes mosselen
  2. 1 rode peper
  3. 4 eetlepels kokosmelk
  4. 1 part citroen
  5. Beetje gehakte koriander (of peterselie als je geen koriander lust)
  6. peper
  7. zout
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Controleer of de mosselen vers en schoon zijn.
  3. Pak een groot stuk bakpapier of aluminiumfolie.
  4. Leg de mosselen hierop, doe de rode peper en de eetlepels kokosmelk hierbij.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Vouw het pakketje helemaal dicht zodat de stoom er niet uit kan. Dit is makkelijker met aluminiumfolie.
  7. Leg het pakketje voor 10 minuten in de oven, totdat alle mosselen open zijn.
  8. Haal het pakketje eruit, maak het open en verdeel de koriander eroverheen.
  9. Serveer met een stuk citroen.
Notes
  1. Makkelijke mosselen uit de oven. Je kunt de pakketjes (aluminiumfolie) ook makkelijk op de barbecue leggen.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden
  1. Judith | myfoodblog.nl
    Judith | myfoodblog.nl zegt:

    Wat een leuk idee! Vandaag toevallig zalm uit de oven op mijn blog, ik zou er elf niet zo snel aan denken om mosselen op deze manier te bereiden, maar het ziet er heerlijk uit! Helaas houdt vriendlief niet van mosselen dus die staan hier maar weinig op het menu :(.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.