Lamscurry

Lamsschouder curry

lamsschouder curry

Het werd wel weer een keer tijd voor de mysterybox challenge. Ik deed al vaker mee en kwam tot enorm toffe creaties, de boerenkool quiche en kardemom brownies. Dit keer was de mysterybox echt een enorme uitdaging voor mij, veel ingrediënten waarmee ik eigenlijk nooit werk. Al resultaat deze heerlijke lamsschouder curry!

Bij de mysterybox challenge loten we 6 ingrediënten uit waarvan je er minimaal 3 in één recept moet gebruiken. Dit keer kregen we de volgende ingrediënten:

 • Linzen
 • Chocolade/ cacao
 • Lamsvlees
 • Sinaasappel
 • Groene kool
 • Kokosmelk

Naast deze ingrediënten mag je ook gebruik maken van een afgesproken voorraadkast met onder andere bloem, eieren, olie en kruiden. 

Het is altijd leuk om te zien hoe verschillende foodbloggers met dezelfde ingrediënten toch met hele verschillende resultaten komen. Ik twijfelde eerst of ik de zoete kant op zou gaan. Met kokosmelk, sinaasappel en chocolade is vast wel iets lekkers te maken. Maar ik kon de verleiding om lamsvlees te maken niet weerstaan. Ik heb nog nooit lamsvlees klaargemaakt, een beter excuus om het eens te proberen is er niet. 

Het was wel even spannend, want ondanks dat ik nog nooit lamsvlees heb klaargemaakt, ging ik het toch eigenwijs zonder recept maken. Als ik kokosmelk zie dan denk ik namelijk aan curry, maar ik wilde de mooie schouder niet in stukjes snijden. Dus ging de schouder in zijn geheel de oven in voor deze lamsschouder curry. Ik vond het resultaat heerlijk! 

Het was helaas wel minder dan verwacht. Ik bestelde de lamsschouder online en daar stond 1 kilo bij, maar aangezien ik dat nog nooit gekocht of gegeten had wist ik niet dat het voornamelijk een groot stuk bot was. Met wat lekkere bijgerechten erbij is het net genoeg voor 4 personen. 

Wat zouden jullie maken met deze mysterybox?
 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

Lamsschouder curry
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 lamsschouder van ongeveer 1 kilo
 2. 400 ml kokosmelk
 3. 3 uien
 4. 5 tenen knoflook
 5. 1 sinaasappel
 6. 1 rode peper
 7. 1 stuk gember (ongeveer 3 cm)
 8. 2 eetlepels tomatenpuree
 9. 1 eetlepel garam masala
 10. 1 theelepel komijn
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
 2. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel.
 3. Doe de kokosmelk, tomatenpuree, ui, gember, knoflook en rode peper bij elkaar in de blender en draai dit helemaal fijn.
 4. Doe nu de komijn, garam masala, sinaasappelrasp en het sap van de sinaasappel erbij. Roer dit er goed doorheen.
 5. Doe de lamsschouder in een grote ovenschaal en verdeel de saus hier overheen.
 6. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
 7. Laat de schouder nu rustig in de oven garen, dit duurde bij mij ongeveer 3.5 uur. Ligt aan het formaat van de schouder. Het vlees viel net niet van het bot af.
 8. Kijk om het uur even bij het lammetje en verdeel de saus weer een beetje over het vlees heen.
 9. Zet in geheel op tafel en laat mensen zelf een stuk vlees pakken.
Notes
 1. Dip de saus heerlijk op met wat simpel naanbrood!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.