Gefrituurde mosselen

mosselenfrituur

Mosselen, veel mensen houden er absoluut niet van. Ik denk dat veel mensen daarover van gedachten zullen veranderen wanneer ze deze gefrituurde mosselen eten. Super simpel, maar onwijs lekker. 

Ook een ideale manier om restjes mosselen op te maken van de avond daarvoor. Als er tenminste mosselen overblijven. Bij ons thuis was het vaak graaien en zoeken tussen de lege schelpen of er misschien nog eentje tussen zat. 

Stiekem is dit recept alweer van een poosje geleden, ik zou wel weer een keer trek hebben in mosselen. Ik vind het ook jammer dat ik dit jaar geen vis in het kerstmenu kon verwerken. Helaas eten sommige mensen uit mijn familie liever geen vis. 

Ik wil graag een keer iets maken met een mooi stuk tonijn of iets met kreeft staat ook nog op mijn to-do list. Gelukkig komen er nog veel meer gelegenheden aan waarvoor ik eens uit kan pakken. En anders maak ik het gewoon voor een spontaan dinertje met mijn vriend. Hij is wel gek op vis. 

In februari ga ik stage lopen. Dan werk ik op de visafslag in Scheveningen. Zeker weten dat ik dan regelmatig even wat vis mee naar huis neem. Ik heb er nu al zin in. Er staan ook nog veel te weinig visrecepten op mijn blog. Daar moet verandering in komen!

Maar laten we eerst beginnen met deze heerlijke gefrituurde mosselen. Ik serveerde ze met een mayonaise met peterselie en citroen. Aanrader! Maar een klassieke ravigottesaus zou ook erg lekker zijn. 

Gefrituurde mosselen
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Mosselen
 1. Een restje gekookte mosselen
 2. 1 ei
 3. 4 eetlepels bloem
 4. een schaaltje paneermeel
 5. peper
 6. zout
Saus
 1. 3 eetlepels mayonaise
 2. 1 eetlepel gehakte peterselie
 3. 1 citroen
Instructions
 1. Verwarm de frituur voor op 180 graden.
 2. Zorg dat de mosselen niet te nat zijn. Doe ze samen met de bloem in een boterhamzakje en schud dit goed door.
 3. Klop het ei met peper en zout los.
 4. Haal de mosselen vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
 5. Frituur de mosselen kort tot ze mooi goudbruin zijn.
 6. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
 7. Rasp de helft van de schil van de citroen.
 8. Maak een sausje door de mayonaise te mengen met de gehakte peterselie en de rasp van de citroen.
 9. Serveer samen.
Notes
 1. Lekker als voorgerechtje of als hapje bij de borrel.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden
 1. Martine -Duizenden1dag
  Martine -Duizenden1dag zegt:

  Lekker! Ik dacht ook altijd geen mosselen te lusten. Tot we jaren geleden na een vakantie onderweg naar huis iets wilden eten en we in een Belgisch dorp in een soort snackbar belandden. Het bleek een snackbar waar ze ook maaltijden serveerden. Mijn vriend bestelde mosselen en in een vlaag van verstandsverbijstering bestelde ik ze ook. We aten de lekkerste mosselen ever met heerlijke friet. Sindsdien lust ik mosselen.

  Beantwoorden
 2. Ilse
  Ilse zegt:

  Hmm, vind het er heerlijk uitzien maar ik kan het toch echt niet over mijn hart verkrijgen om dieren te eten die levend gekookt worden!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.