Broodje geitenkaas met spinazieomelet

 • Bereidingstijd

  10 minuten

 • Aantal personen

  Een persoon

Ingrediënten

 • Een afgebakken broodje
 • 25 gram zachte geitenkaas
 • 2 eieren
 • 50 gram diepvriesspinazie

Instructies

 • Stap 1

  Klop de eieren los en roer de ontdooide spinazie er doorheen.

 • Stap 2

  Verwarm een klein beetje olie in een pan en bak de omelet gaar.

 • Stap 3

  Besmeer je broodje met geitenkaas.

 • Stap 4

  Wanneer de omelet gaar is, kun je hem dubbelvouwen en op je broodje doen.

 • Stap 5

  Wil je een beetje meer pit? Doe er dan een beetje Sriracha op.

spinazieomelet

Sommige recepten zijn zo simpel dat ik ze bijna niet uit wil schrijven, maar aan de andere kant ook weer zo lekker dat ik het wel moet delen. Snappen jullie mijn dilemma? Dat had ik dus ook met dit broodje geitenkaas met spinazieomelet.

Eitjes bakken is trouwens helemaal niet mijn specialiteit. Het liefst laat ik mijn vriend dat altijd doen. Hij maakt heerlijke eitjes met spek en kaas. Bij mij is het vaak eerder een roerei omdat ik geen geduld heb op te wachten. Tegenwoordig bak ik ze meestal in een klein pannetje. Dat pannetje bakt nooit aan en omdat het zo klein is, krijg je altijd een lekker dik ei. Met dit omelet heb ik dat ook gedaan. 

De spinazie komt stiekem uit de diepvries, maar je kunt natuurlijk ook verse gebruiken. Ik vind diepvries spinazie gewoon handig. Ik koop een kilozak met deelblokjes en kan elke keer een handje graaien. Lekker als bijgerecht, voor in een eitje of door een pastasaus. Gewoon een makkelijk manier om altijd wat extra groenten toe te voegen. 

Daarbij is verse spinazie bij mij altijd zo snel slecht. Als ik het koop plan ik het ook meteen in voor dezelfde of de volgende avond, anders is het drap. 

Er zijn wel meer groenten die bij mij regelmatig uit de vriezer komen. Zo heb ik nog nooit verse doperwten gemaakt, die komen bij mij altijd uit de vriezer. Ook een zak bonen vind ik vaak wel makkelijk om in de vriezer te hebben. Dan kun je tenminste altijd nog iets gezonds koken wanneer je door je verse producten heen bent. Uit potjes komt bij mij dan weer erg weinig, maar dat komt misschien ook omdat wij weinig Hollands eten met aardappels groenten en vlees. 

Ik dwaal weer helemaal af, laten we eerst eens een broodje geitenkaas met spinazieomelet maken. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.