Broodje rivierkreeftjes
Een broodje rivierkreeftjes is super simpel, maar volgens mijn vriend wel heel erg lekker. Wij waren eerste kerstdag lekker met z’n tweetjes. Ik was druk bezig aan de voorbereidingen van het diner voor de dag erna. Erg veel zin om te koken had ik dus niet.
Een broodje is dan vaak de simpelste oplossing, maar een broodje met kaas past toch niet helemaal binnen kerst. Ik wilde een iets luxer broodje maken, daarom maakte ik deze broodjes met rivierkreeftjes voor mijn vriend.
Oorspronkelijk was het plan dat we beide deze broodjes zouden eten, maar op kerstavond hadden we bij de schoonfamilie al zoveel vis gegeten dat ik er wel even genoeg van had. Mijn vriend kan daarentegen nooit genoeg vis hebben. Voor mezelf maakte ik dus een lekker broodje met eend. Uiteindelijk drie dagen achter elkaar eend gegeten, daar kan ik dan weer nooit genoeg van krijgen.
Ik ben op het moment lekker aan het genieten van mijn nieuwe camera lens. Deze foto’s zijn daar nog niet mee gemaakt,maar ik heb hem vandaag bij andere recepten wel gebruikt. Hij is echt superfijn! Veel speelser met de diepte, resultaat vind ik heel erg mooi. Ik ga ook proberen om vaker attributen op foto’s te gebruiken. Ik heb geen kast met honderden schaaltjes en duizenden theedoeken, maar hopelijk kan ik er toch iets leuks van maken.
Mijn foto’s verbeteren, dat gaat wel mijn doel voor 2016 worden. Ik moet daar gewoon de tijd voor nemen af en toe, maar wanneer je een bord vol dampend eten voor je neus hebt, heb je daar meestal niet zoveel zin in. Vreemd he?
Het is tijd voor broodjes!
- 200 gram rivierkreeftjes
- 3 zachte puntjes
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 shotje whiskey
- 1 citroen
- 1 kleine rode ui
- eetlepel roomboter
- tabasco
- peper
- zout
- Verwarm de oven op de hoogste stand.
- Snij de broodjes vanaf de bovenkant in en leg ze even in de oven tot ze een beetje bruin zijn.
- Bak de rivierkreeftjes in de roomboter even op.
- Snipper de ui en rasp een beetje van de schil van de citroen.
- Meng de mayonaise met de gesnipperde ui, citroenrasp, een paar druppels tabasco en de whiskey.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de rivierkreeftjes bij de mayonaise.
- Schep de rivierkreeft vervolgens in de broodjes.
- Maak de broodjes af met een beetje sap van de citroen.
- Lijkt me nog lekkerder met echte kreeft.
- With love,
Kelvin werd meteen enthousiast toen hij dit broodje zag! Ik denk dat wij het binnenkort dus zelf eens gaan maken ;)