Turkse pizza

Turkse pizza uit de vriezer

turksepizza

Ik ben gek op Turkse pizza’s. Het liefst met een lading döner kebab erin, maar ook zonder vind ik ze al geweldig. Ik woon in Rotterdam, dus in de omtrek van 500 meter zitten zeker 5 Turkse bakkers. Toch kon ik het niet weerstaan toen ik deze in de supermarkt zag liggen. Ik ga de Turkse pizza uit de vriezer voor jullie testen. 

Volgens mij heeft bijna elke supermarkt wel een versie hiervan tegenwoordig. Ik heb die van de Aldi en de Lidl getesten, misschien zitten ze niet vast in het assortiment. Maar ze kosten tussen de 2,50 en 3,- euro. Ze zitten verpakt per 4, dus dat is helemaal niet veel geld. Bij de Turkse bakkers hier in de buurt betaal je 2 euro per stuk. Daar zit dan wel al salade en knoflooksaus bij, dat zul je hier wel zelf moeten toevoegen. 

Hoewel ik tot nu toe nog niet lyrisch ben geweest over de kant en klare producten die ik heb getest, ben ik hier wel enthousiast over! Is het net zo lekker als een zelfgemaakte Turkse pizza? Dat niet. Maar met wat salade, fijne ringetjes ui en een goede knoflooksaus is dit zeker niet verkeerd. Ik vond die van de Aldi lekkerder dan die van de Lidl. Mijn vriend merkte niet zoveel verschil. 

Een diepvries pizza is ook niet zo lekker als eentje van de pizzeria, maar toch eten we die bijna allemaal. Bij mij geen kant en klare pizza’s in de vriezer. Neemt ook veel te veel ruimte in. Maar voor een makkelijke avond wil ik deze Turkse pizza’s zeker wel in de vriezer leggen. 

Ze moeten 3 minuten in de oven. Genoeg tijd om zelf even snel de salade en saus te maken. Vervolgens zet je alles op tafel en heb je aan twee echt zat als avondmaaltijd. 

Hou je van iets krokanter? Doe ze dan iets langer in de oven. Houd er rekening mee dat ze dan wel eerder scheuren bij het rollen. Je zou ze natuurlijk ook zelf nog kunnen vullen met kip, shoarma of kebab als je dat hebt. Maar om eerlijk te zijn hebben ze dat niet nodig. Zorg wel voor een lekkere knoflooksaus. 

Je hoeft de deur niet uit te lopen naar de Turkse bakker, je hoeft geen half uur te wachten tot de bezorger voor de deur staat en je hoeft zelf niet lang in de keuken te staan. Ook ik heb wel eens écht geen zin om te koken. Dit ga ik zeker nog vaker halen. 

Hebben jullie deze Turkse pizza uit de vriezer al getest? 

turkspizza

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.