Mango sorbet

Mango sorbet maken

mangosorbet

Eigenlijk doe ik het veel te weinig, zelf ijs maken. Misschien omdat mijn KitchenAid ijsmachine altijd eerst twee dagen in de vriezer moet liggen. Of omdat ik geen enorme zoetekauw ben. Maar als ik het heb gemaakt, ben ik altijd weer enthousiast. Er kan maar weinig op zegen zelfgemaakt ijs. Zo zou ik bijvoorbeeld zelf nooit een sorbet uitkiezen, ik hou veel meer van roomijs. Maar deze sorbet had zo’n heerlijke pure mango smaak. Onweerstaanbaar lekker. En zelf mango sorbet maken is nog enorm simpel ook. 

Ik doe mijn boodschappen vaak op de markt. En de markt waar ik heen ga is echt spotgoedkoop. In dit geval had ik dus 6 mango’s voor 1 euro gekocht. Ik eet zelden fruit, maar voor die prijs kon ik ze toch niet laten helaas. Helaas bleven ze eenmaal thuis wel iets te lang liggen. Uiteindelijk zat ik dus met 4 erg rijpe mango’s. Tijd om er iets lekkers van te maken dus. 

Laat je trouwens vooral niet tegenhouden door het feit dat je geen ijsmachine hebt. Je kunt ook heerlijk ijs maken door het mengsel in een bakje te doen en in de vriezer te zetten. Vervolgens om de zoveel tijd met een vork alles goed doorroeren. Misschien is het uiteindelijk iets minder glad, maar zeker niet minder lekker. 

Of vul simpele ijsvormpjes met dit mengsel. Ook erg lekker! Of nog simpeler, wat dacht je van ijsblokjes hiervan maken? Vervolgens heerlijk in cocktails of smoothies. 

Gooi je fruit in ieder geval nooit weg. Dat zou echt enorm zonde zijn. Ik koop vaak meer dan ik kan gebruiken in een week door de lage prijzen op de markt. Maar je zult mij niet vaak iets weg zien gooien. 

Nu nog hopen dat het weer ook weer iets lekkerder begint te worden. De afgelopen dagen is het helaas niet echt weer voor een ijsje geweest. Al laat ik mezelf daar niet vaak door tegenhouden, jullie wel?

Mango sorbet
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 4 rijpe mango's
 2. 250 ml water
 3. 200 gram suiker
 4. 1 citroen
Instructions
 1. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees van de pit af en snijd het in kleine stukjes.
 2. Doe dit met wat water en de suiker in een pannetje, verwarm tot de suiker helemaal is gesmolten.
 3. Pers de citroen en doe dit erbij.
 4. Haal de staafmixer door dit mengsel heen of gooi het in de blender. Er mogen geen stukje meer in zitten.
 5. Laat dit afkoelen en doe het daarna in de ijsmachine om het tot een mooie sorbet te draaien.
 6. Plaats in de vriezer om nog iets harder te laten worden.
Notes
 1. Een prachtige sorbet die in tegenstelling tot wat je in de winkel koopt écht naar mango smaakt.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden
 1. Nuijs
  Nuijs zegt:

  Om goed ijs te kunnen maken heb je nauwkeurige hoeveelheden nodig in grammen. Een mango kan qua gewicht enorm verschillen en dus is de verhouding suiker/ vruchhtenpuree niet nauwkeurig in dit recept. Dit recept zal dan ook geen goed ijs opleveren. (zoals op de foto te zien is!) Iedereen die beweert dat het wel goed ijs werd weet niet wat goed ijs is of had per ongeluk geluk.

  Jammer.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.