Karnemelk ijs met karamel stukken

karmelsorbetmiddel

Heerlijk fris na zo’n warme klamme dag.

Karnemelk ijs, ik had er nog nooit van gehoord en als ik er wel van had gehoord had ik het waarschijnlijk nooit gekozen. Maar ik had nog een halve liter karnemelk staan en ik vind het niet lekker om puur te drinken. Na wat zoeken naar recepten met karnemelk, kwam ik hierop uit.

Eigenlijk is het heel simpel. Je maakt een suikersiroop van 100 dl water en 250 gram suiker en een beetje vanille suiker. Dit laat je even afkoelen en daarna meng je het met een halve liter karnemelk. Dit heb ik vervolgens in de diepvries geplaatst en daar heeft het ongeveer 5 uur in moeten staan. Tussendoor moet je wel regelmatig even alles goed door elkaar roeren.

Ik had nog karamel stukken voor erbij gemaakt, maar eigenlijk was dat wel zoet bovenop zoet, ik denk persoonlijk dat het lekkerder zou zijn om bijvoorbeeld wat citroen door het ijs te doen. Of wat vers fruit erbij.

Mijn frisse suikerkick voor de dag weer gehad.

Enjoy

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *