Dr.Oetker mugcake

mugcake

Ongeveer een jaar terug zag je ze op alle blogs voorbij komen. De cakejes die je in 1 minuut in de magnetron klaar kan maken. Klinkt simpel en ideaal, maar het was de keren dat ik het heb gemaakt eigenlijk altijd een enorme teleurstelling. Dr.Oetker heeft nu deze kant en klare zakjes. Dan moet deze Dr.Oetker mugcake toch zeker wel lukken? 

Zoals je op de foto al kunt zien krijg je hiermee helaas ook geen prachtige cake. In de magnetron komt die mooi omhoog. Zodra die klaar is, zakt die weer helemaal in. Het ziet er een beetje triest uit. Maar als het lekker is, doen we daar natuurlijk niet moeilijk over. 

Maar helaas, ook dat is een teleurstelling. Ik moet eerlijk toegeven, hij is lekkerder dan de mugcake die ik een keer helemaal zelf heb gemaakt. Er zit een fatsoenlijke hoeveelheid chocolade in, dat is ook fijn. Maar helaas blijft het een kleffe hap. De bovenkant lijkt luchtig, maar de onderkant lijkt meer op pudding dan op cake. 

Het is natuurlijk wel gemakkelijk, zo’n zakje waar je alleen melk aan hoeft te te voegen. Maar eigenlijk is dat een overbodige luxe, want de normale mugcake was al een gemakkelijke oplossing voor een echte cake. 

chocolademugcake

De chocolade versie is minder lekker. Hier zitten geen stukjes chocolade in en de smaak is wat flauw. Hij kwam in de magnetron weer prachtig omhoog, maar zakte daarna weer in. Zo’n glas zit er natuurlijk helemaal niet smakelijk uit. Maar je ziet wel goed dat het maar een klef geval blijft. 

cakebinnen

Deze versie is wel luchtigere dan de eerste, maar zou ik nog steeds geen cake noemen. De zakjes kosten 85 cent, voor één mugcake vind ik dat best duur. 

Ik zou aanraden om gewoon lekker een goede muffin te kopen. Dit was een teleurstelling, helaas. 

8 antwoorden
 1. Hannelore
  Hannelore zegt:

  Ik had hier al veel reclame van gezien, en was stiekem wel benieuwd. Nu weet ik hoe het er in het echt uitziet, en ga ik het waarschijnlijk toch niet zelf kopen!

  Beantwoorden
 2. Eva
  Eva zegt:

  Haha, ik deed mee aan een marktonderzoek van trnd en mocht deze testen, vond ze ook helemaal niet lekker en ze stonken ook nog eens, bahbah!

  Beantwoorden
 3. Melissa
  Melissa zegt:

  Ik heb een keer geprobeerd het zelf te maken, maar dat vond ik ook niet zo’n succes.
  Toen zag ik deze zakjes staan in de supermarkt en wilde het graag uitproberen,maar heb ze uiteindelijk toch maar niet meegenomen en daar ben ik heel blij mee als ik jou review lees!

  Het word dus gewoon lekker een hele cake maken volgende keer!

  Beantwoorden
 4. Engelina
  Engelina zegt:

  Haha ik wilde er toen ook een artikel over schrijven maar vond ze zo lelijk, dit kon ik niemand aan doen . Ik vond de choco versie wel lekker, maar idd beter koop je een muffin bij de AH ofzo , ben je hetzelfde bedrag kwijt

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.