spareribs

Eten bij: Steak & bier

bierensteakIk had een Groupon bon om bij Steak & Bier in Rotterdam te gaan eten. Samen met mijn vriend een avondje onbeperkt spareribs eten, daar zeg ik nooit nee tegen. Met de Groupon bon is dat nog eens heel erg betaalbaar ook. Al is het zonder bon ook niet duur, 14.50 per persoon. Voordat geld kan ik zelf nergens spareribs kopen!

Steak en bier is een klassiek grill restaurant, leuke sfeer, vriendelijke mensen. Het zit bij het schouwburgplein in Rotterdam, lekker centraal. Parkeren is geen aanrader, maar met het openbaar vervoer is het echt erg goed bereikbaar.

Ik ben zelf geen echte bierdrinker, maar ik kan natuurlijk bij een restaurant met de naam “Steak en bier” geen wijn drinken. Ik nam een lekker kersen biertje. Mijn vriend begon met een La Chouffe.

Het was erg druk, kan komen omdat de Groupon bon een paar dagen later zou verlopen. We konden spareribs kiezen met vier smaken: Ketjap, honing, barbeque of spice. De spareribs zagen er heerlijk uit!

spareribsZe waren goed klaargemaakt, vielen schoon van het bot af. Niet de aller lekkerste die ik ooit op heb, maar zeker geen slechte! Ze hadden iets hoger op smaak gemogen. In ieder geval de smaken ketjap en honing. Mijn vriend had de pittige en die waren wel goed pittig. De patat was echt onwijs lekker. Ze waren gekruid, deden me een beetje aan chips denken? Kan het niet precies plaatsen, maar het was wel onwijs lekker. Daar ga ik thuis ook eens mee experimenteren. De mayonaise was volgens mij zelfgemaakt, pluspunten! Voor de ketchup stond gewoon een fles Heinz op tafel.

De salade was een aanfluiting. Een schaalde gemengde salade, 2 stukjes komkommer en 3 stukjes rode ui. Niet eens lichtjes aangemaakt. Al kwamen we er later achter dat er wel ergens een flinke dot dressing zat. Maar ach, je gaat niet naar een grill voor de salade.

Eerste lading was op, we konden nog wel een ribbetje op. We bestelde nog twee biertjes en nieuwe spareribs. Iets later kregen we één biertje, dus ik vroeg nog eens om biertje. Mijn biertje was er niet meer, maar ze zou een ander vergelijkbaar biertje voor me uitzoeken. Prima! Goede service! Alleen heb ik dat biertje nooit meer gezien, tot de rekening kwam.

Ondertussen zaten we al ruim een half uur op onze nieuwe ribbetje te wachten. Volgens mij was er iets fout gegaan, want een paar tafels naast ons kregen ze ribbetjes terwijl ze zelf een beetje verbaasd waren, maar ze wel aannamen. We wilden net weg gaan toen een iets oudere man (De eigenaar?) kwam vragen of we nog iets wilde bestellen. We vertelden dat we onze ribbetjes eigenlijk al verwacht hadden en hij ging het controleren. Niet veel later kregen we onze ribbetjes.

Ook weer lekker! Het vlees is hier echt zeker een aanrader. Weer eens veel te veel gegeten. We vroegen de rekening. Hé, daar was mijn vermiste biertje dus! Nooit gekregen, wel op de rekening. Daar was iets fout gegaan. Mijn vriend betaalde bij de eigenaar (?) hij vertelde dat we dat biertje nooit gehad hadden, maar dat dat geen probleem was, dan telde we het gewoon als fooi. Daar wilde hij niets van weten, hij haalde de kosten van het biertje eraf. Wat een vriendelijke en spontane man!

Al met al heb ik een erg leuke avond gehad en ga ik hier zeker nog een keer naar toe. Maar dan bestel ik gewoon een lekker gerecht van de kaart en hoop ik dat het iets minder chaotisch is. Of drink ik gewoon wat biertjes op het terras.

 

4 antwoorden
  1. Lauriëtte
    Lauriëtte zegt:

    Wat leuk dat je een bon via groupon had! Als ik dat had geweten had ik die ook snel gekocht haha! Ik ben er zelf ook een tijd terug geweest, vond vooral de patatjes echt super lekker!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.