knorr lasagne

Vers(us) pakje: Knorr lasagne

Vers of pakje knorr lasagneIk hou van vers koken. Simpel, budgetvriendelijk maar vers koken. Toch realiseer ik me dat er bij enorm veel mensen nog wel pakjes en zakjes in de kast staan. Zelf kook ik ook nog niet zolang, ik ben ook gewoon begonnen met pakjes. Steeds iets meer zelf toevoegen en uiteindelijk gewoon helemaal zelf maken.

Door een goed artikel op het blog van Miss Craftsy werd ik aan het denken gezet. Wat maakt mijn blog uniek? In mijn ogen is dat het feit dat ik ook nog aan het leren koken ben, ik ben zelf nog maar een beginner. Ik kook voornamelijk simpele gerechten, ik gebruik geen rare, dure exotische producten. Mijn blog is er niet voor fanatieke foodies, maar met mijn blog wil ik juist aantonen dat iedereen kan koken.

Maar komt dat ook genoeg naar voren in mijn recepten? Met deze nieuwe rubriek wil ik aantonen dat je gerechten zelf bereiden echt niet veel lastiger is dan de gebruiksaanwijzingen van de achterkant van een pakje opvolgen. Voor deze eerste “Vers(us) pakje” maak ik de lasagne van Knorr. Zie jij de verschillen?

 

De prijs

Sommige mensen denken dat zelf koken duur is, dus laten we beginnen met een simpel kosten plaatje. (prijzen gebaseerd op de prijzen van de Albert Heijn) :

Knorr lasagne:

 • Pakje knorr : 2,49 euro
 • Pakje groentenmix: 1,99 euro
 • Melk: 0,50 euro*
 • Gehakt: 3,00 euro
 • Kaas: 1,00 euro*

Totaal: 8,98 euro.

 

Zelfgemaakte lasagne

 • Gehakt: 3,00 euro
 • Champignons: 0,79 euro
 • Ui: 0,59 euro
 • Prei: 0,59 euro
 • Lasagne bladen: 1,00 euro
 • Gezeefde tomaten: 0,39 euro
 • Melk: 0,50 euro*
 • Kaas 1,00 euro*

Totaal: 7,86 euro.

Bij mijn zelfgemaakte lasagne komen dan nog wel kruiden. Maar van één keer lasagne maken bespaar je dus al 1,10 euro, daarvan kun je lekkere verse kruiden kopen en die kun je vaker gebruiken. Ik heb ondertussen al weken een basilicum plantje staan die ik ooit voor één euro heb gekocht.

Conclusie, zelf koken is duur als je het maar één keer doet. Maar als je gewoon een fijne voorraadkast maakt ben je uiteindelijk voordeliger uit.

 

Mijn mening over de Knorr lasagne

Mijn bedoeling was eerst om een recept te verzinnen dat zo dicht mogelijk bij het pakje in de buurt kwam. Veel mensen schijnen het lekker te vinden, dus waarom niet? Maar bij de lasagne kwam ik er al snel achter dat het niet zou werken. Het heeft zo’n typische niet te plaatsen smaak. Het smaakt totaal niet naar de producten die je gebruikt, maar alsof je op een bouillonblokje zuigt.

Ook viel het mij direct op dat er bij deze lasagne geen bechamelsaus zit. Wat is nou een lasagne zonder bechamelsaus? Dat kan gewoon echt niet.

Je zult op de bovenstaande foto ook het kleurverschil wel zien. De Knorr lasagne ziet er bleek en bruin uit. Niet heel echt smakelijk toch? Ik was ook een beetje verbaasd toen ik zag dat ik melk moest toevoegen aan de bolognese saus. Daar had ik nog nooit van gehoord.

De saus blijft terwijl je hem maakt dun, dat staat ook op de verpakking. Wanneer je hem dus in de oven bakt krijg je een erg compacte lasagne.

Al met al was ik er niet erg over te spreken. Tegelijkertijd maakte ik mijn eigen lasagne en deze verbleekte daarnaast letterlijk. Ik was verbaasd dat ik dit jarenlang heb gegeten en ook daadwerkelijk lekker heb gevonden. Ik kan nog steeds niet zeggen dat het vies is. Het is niet vies. Het is eetbaar.

 

Mijn lasagne

Ik zeg nergens dat mijn lasagne perfect is. Wel is dit een erg goede optie die je kunt maken zonder gebruik van een pakje. Je proeft de kruiden, het gehakt en het zurige van de tomaten. Je moet de groenten zelf snijden, maar als je dit doet terwijl het gehakt bakt hoef je niet langer in de keuken te staan dan bij een pakje.

knorrWat heb je nodig:

 • 400/500 gram rundergehakt
 • 1 pak lasagne bladen
 • 1 ui
 • 1 prei
 • 1 doosje champignons (250 gram)
 • 1 pakje gezeefde tomaten (500 gram)
 • 2 eetlepels roomboter
 • 2 eetlepels bloem
 • 2 kopjes melk
 • 100 gram geraspte kaas
 • 1 hand basilicum
 • 2 tenen knoflook
 • theelepel oregano
 • theelepel paprikapoeder
 • peper
 • zout

Zet een pan op het vuur en laat deze warm worden. Doe het gehakt hier in en laat dit mooi rul bakken. Houd het goed in de gaten, maar ondertussen kun je wel de groenten vast snijden.

Snipper de ui fijn, snijd de prei in halve ringetjes en de champignons in dunne plakjes.

Als het gehakt rul gebakken is kun je de groenten toevoegen. Begin met de ui, daarna de prei en als laatst de champignons aangezien die het kortste nodig hebben. Pers de knoflook en doe deze samen met de oregano en het paprikapoeder bij het gehakt. Even kort door verwarmen en daarna de gezeefde tomaten erbij doen. Als laatste de basilicum fijn snijden en bij de saus doen. Zo ongeveer een kwartier door laten pruttelen. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Als de saus bijna klaar is kun je beginnen met het maken van de bechamelsaus. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.

Doe de roomboter in de pan, wanneer deze helemaal gesmolten is kun je de bloem toevoegen. Deze moet je weer even garen, dan neemt hij de melk beter op en krijg je een mooie gebonden saus. Als de bloem even heeft staan bakken kun je rustig de melk toevoegen. De twee koppen melk zijn een indicatie, kijk zelf wanneer jouw saus de gewenste dikte heeft.

Doe een handje van de geraspte kaas in de saus en breng dit op smaak met peper en zout. Wanneer de kaas helemaal is gesmolten is de saus klaar.

Nu is het tijd om de lasagne op te bouwen. Begin met een laag saus, doe daar een laag lasagne bladen op. Ga zo verder tot de saus op is. Eindig met een laag lasagne bladen en doe daar de bechamelsaus over. Verdeel de geraspte kaas over de schaal.

Plaats deze lasagne in de oven voor 35/40 minuten.

Smakelijk eten! Ga jij de volgende keer voor een pakje of niet?

Vers of pakje knorr lasagne

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

23 antwoorden
 1. Joyce
  Joyce zegt:

  Aaaah wat heb je dit superleuk uitgewerkt! Je hebt idd een andere doelgroep dan de fanatieke foodies met hun exostische producten, daar hou ik ook niet zo van haha! En om inderdaad zelf te koken versus uit een pakje is echt tof om te zien. Nu maar hopen dat je mensen ook aan het zelf koken krijgt, al is het alleen maar dat ze gaan snappen dat uit pakjes koken echt niet goed is voor je gezondheid haha

  Beantwoorden
 2. Sanne
  Sanne zegt:

  Wat een fijne en super leuk bedachte rubriek! Zelfgemaakt is eigenlijk altijd veel lekkerder en gezonder als je het mij vraag – maar het is heel erg leuk om dit zo visueel terug te zien (met een fijn recept erbij ook :)).

  Door mijn voedingsintolerantie kan ik dingen uit een pakje sowieso niet verdragen – dus wij koken hier altijd lekker vers.

  Mooi hoe je de kracht achter jouw blog omschrijft. Het is inderdaad je sterke punten dat je recepten gewoon no-nonsens zijn en voor iedereen en elk budget haalbaar. Verfrissend en super leuk!

  Beantwoorden
 3. Iris
  Iris zegt:

  Ik wilde je even zeggen dat ik je op een perslijst heb gezet voor een drankenleverancier :-) Ik doe de marketing van een nieuwe wijn. Ik hoop dat ze jouw blog uitkiezen en je wat producten opsturen! Lees je blog met veel plezier x

  Beantwoorden
 4. Kim - foodstyle
  Kim - foodstyle zegt:

  Wat een leuk idee!! Ik predik vers koken vanwege de smaak en zodat je weet wat je eet! Ik zal dit artikel aanraden aan mensen die voedingsadvies nodig hebben! Ben nu al benieuwd naar de volgende!

  Beantwoorden
 5. Anouck
  Anouck zegt:

  Ten wil eerste even zeggen dat je zo’n leuke blog hebt! Ik lees bijna nooit foodblogs, maar jou ga ik zeker even volgen :). Ik woon natuurlijk nog niet op mezelf, dus zo vaak kook ik niet, haha. Wij eten thuis best vaak lasagne, soms ook deze uit een pak. Knorr heeft ook zo’n wereldgerechten lijn, daar is deze toch ook van? Die lijn vind ik zo lekker, vooral de Mexicaanse burrito’s!

  Beantwoorden
  • mimes
   mimes zegt:

   Bedankt! Dit is inderdaad één van de wereldgerechten. Ik vind de burrito’s stiekem ook erg lekker, die heb ik nog nooit zonder pakje gemaakt, haha. Maar die zal ik ook eens proberen na te maken! Misschien wint Knorr die wel.

   Beantwoorden
 6. Rosanne
  Rosanne zegt:

  Wat goed om de prijzen eens te vergelijken met elkaar. Ik maak mijn lasagne altijd zelf. Dat is lekkerder naar mijn mening, omdat ik kan toevoegen wat ik zelf lekker vind. liefs x

  Beantwoorden
 7. saskia
  saskia zegt:

  ik heb een paar keer pasta gerechten geprobeerd van knorr en vind ze allemaal niet lekker! ze hebben er ook al een aantal die ze hadden niet meer! terwijl ik hoop gerechten wel lekker vind! maar lasagne zelf maken blijft toch lekkerder!

  Beantwoorden
 8. Lauriëtte
  Lauriëtte zegt:

  Wat leuk om zo’n vergelijking te zien! Ik denk dat iedereen wel begint met pakjes en het vervolgens steeds meer zelf gaat maken. Zo maak ik ook zelf altijd lasagne maar dan weer net iets anders dan jij het doet! De ingrediënten die jij gebruikt spreken mij wel aan dus die ga ik ook een keer gebruiken! :D

  Beantwoorden
 9. Deb
  Deb zegt:

  Zelf ben ik ook niet heel erg van de pakjes; pastasaus maak ik altijd zelf, maar de Knorr lasagne bolognese maak ik wel weer altijd uit een pakje. Op de een of andere manier vind ik ém heel lekker van Knorr ;-)

  Beantwoorden
 10. Senna
  Senna zegt:

  Je hebt mij overtuigd! Ik ben dol op lasagne. Het is mijn lievelingsgerecht en ook het eerste gerecht wat ik zelfstandig kon koken. Nog steeds maak ik het regelmatig en daar gebruik ik altijd zo’n pakje bij. Wel voeg ik verse groente toe. Maar waarom maak ik het eigenlijk niet helemaal zonder pakje?
  De volgende keer dan ik lasagne maak ga ik het met dit recept proberen. Misschien ben ik wel zo gehecht met de knorr-smaak dat het tegenvalt, maar ik denk het niet.
  Groetjes Senna

  Beantwoorden
 11. Laurien
  Laurien zegt:

  Wat goed dat je het verschil tussen pakjes en zelf koken inzichtelijk maakt! Ik ben zelf ook met pakjes begonnen, het leek zo makkelijk. Maar zelf maken is zelden heel veel moeilijker. Ik was verbaasd dat zelf lasagne maken goedkoper is…Ben benieuwd naar de volgende artikelen in deze rubriek!

  Beantwoorden
 12. Francis
  Francis zegt:

  Heb me precies aan het pakje gehouden,
  Hoe kan dit lasagna worden als de saus zo dun als water is.
  1keer nooit weer de saus van knorr voor lasagna.

  Beantwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Hallo Francis. De saus blijft inderdaad erg dun bij het maken, maar in de oven begint het wel op een lasagne te lijken.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.