Bami en nasi uit blik

baminasiuitblik

Ik heb het uitgesteld, maar nu moest ik er echt aan geloven. De bami en nasi uit blik. Ik had jaren geleden al horrorverhalen gelezen. Liep er in de winkel altijd met een grote boog omheen, maar was stiekem toch ook nieuwsgierig. Als het zo slecht is, waarom verkoopt het dan nog? Een paar maanden geleden heb ik het gekocht en eerst alle andere dingen getest. Ik zag er echt tegenop! Maar ik heb de bami en nasi uit blik nu toch voor jullie getest. 

Je kunt de blikken in zo’n beetje elke grote supermarktketen wel vinden. Ze kosten ongeveer 1,70 euro. Dat vind ik zelf nog best duur voor twee porties nasi. 

Minder dan de helft is rijst of mie. Je zou dus kunnen zeggen dat het een rijkgevulde maaltijd is. Maar eigenlijk zag ik dat er niet in terug. Waar hebben ze dat verstopt? Als je de blikken openmaakt, lijkt het alsof het één groot klef blok is. Het ruikt ook niet smakelijk. Maar ik moet eerlijk zeggen dat de maaltijden er na bereiding niet eens zo slecht uitzien. 

nasiblik

Het heeft kleur, je ziet de groenten en stukjes vlees. De rijst heeft verrassend genoeg zelfs een goede bite en is zeker niet klef te noemen. Tot zover positief. 

Helaas was bij de eerste hap al duidelijk dat dit geen succes zou worden. Ik kan de smaak niet helemaal plaatsen, maar hij is niet aangenaam. Het ergste is het vlees dat is gewoon echt niet te eten. Ik heb alles uiteindelijk verzopen in pindasaus en zelfs dat maakt het niet te eten. En laten we eerlijk zijn, je kunt een hoop lekker maken met pindasaus. Maar nasi uit blik blijkbaar niet. 

bamiblik

Van de bami kan ik niet zeggen dat hij nog bite heeft. De mie is zacht, te zacht. Maar vreemd genoeg vind ik de bami toch lekkerder dan de nasi. Terwijl ik overigens normaal altijd nasi zou kiezen. 

De smaak is iets beter of is die niet te definiëren. Lekker zou ik het niet noemen. Zodra het zwemt in de pindasaus is het wel weg te happen. Het enige dat dan echt nog stoort zijn weer die smerige stukjes vlees. Echt, als je dit soort bagger aan vlees in je product gaat stoppen, kun je nog beter geen vlees erin stoppen. 

Voor hetzelfde geld kun je beter zelf een pan nasi maken. Misschien wel vegetarisch, maar deze smerige stukjes zouden ook geen vlees mogen heten. En nasi is al zo’n simpel recept. Daar hebben wij toch geen blik voor nodig!?

20 antwoorden
 1. Deb
  Deb zegt:

  Helemaal mee eens!Ik maak mijn nasi of bahmi altijd zelf met verse kruiden, zo eet ik het zelf het liefste. Ik vind het wel heel goed van je dat je het geprobeerd hebt en kan me goed voorstellen dat je er erg tegenop zag het te eten.

  Beantwoorden
 2. vandana
  vandana zegt:

  Ik vind het heel moedig dat je de moeite hebt genomen om dit te testen. Ik wist eigenlijk niet eens dat ze dit in blik verkochten. Toch fijn dat je beaamt dat het niet lekker is. ;)

  Beantwoorden
 3. Aranka
  Aranka zegt:

  Wat grappig om te lezen dat iedereen dit ontzettend vies vind. Ik vind het stiekem heel erg lekker, met saté en een gebakken eitje erbij. Maar meestal vind ik chemische dingen lekker. Ik verkies ook een kant en klare lasagne boven een verse.

  Beantwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Met de lasagne begrijp ik je wel een beetje. Dat heeft zo’n smaak en structuur die je zelf niet na kunt maken.

   Beantwoorden
 4. Daphne
  Daphne zegt:

  Haha er zijn van die producten die moet je gewoon een keer testen, maar ik vind het heel stoer. Bij mij ligt al een tijdje een blik chili in blik in de kast. Een keer meegekregen, maar ik ben nu natuurlijk totaal niet aangemoedigd. Uhm het blijft denk ik nog even liggen.

  Beantwoorden
 5. Marion
  Marion zegt:

  Die blikken nassi en bami zijn moeilijk te verkrijgen.
  Heb ze voor het eerst leren eten toen ik nog getrouwd was met mijn ex-man.
  Hij vond het super lekker want de nasi die zijn eigen moeder altijd maakte was heel erg vies.. Dat was toen pas een kleffe bende.
  Maar om eerlijk te zijn is z’n blik nasi of bami niet echt vies maar lekker is ook anders..
  Maak dus mijn eigen nasi en bami liever zelf..

  Beantwoorden
 6. Serutangis
  Serutangis zegt:

  Ik kan me uit mijn jeugd die kant-en-klare bakken met knalgele bami herinneren, op de een of andere manier vond ik die heerlijk. Is nu natuurlijk niet meer te krijgen :(

  Beantwoorden
 7. Annie post
  Annie post zegt:

  Ik vroeg me ook af waar is ie gebleven ik vond het lekker met gebakken ei augurkjes heerlijk makkelijk smakelijk.

  Beantwoorden
 8. Gerrit
  Gerrit zegt:

  Nee die maaltijd bakken met nasi uit het koelvak, die worden wel verkocht. Blikvoer is niet sexy, toch worden er per dag miljoenen kilo’s voeding in blik gestopt. Alle versproducten op je dure pizza komen uit een heel groot blik. Blik heeft een grote bijdrage geleverd aan onze welvaart, zonder blik vielen onderweg je tanden uit je mond vanwege gebrek aan vitaminen, toen we de specerijen gingen halen in Nederlands Indië. Op dit forum kijkt men puur naar de smaak, dat wordt nooit wat omdat men bij voorbaat al aan diervoeder denkt. De opmerkingen zijn dan ook een tikkie arrogant te noemen. Je moet er zelfs moed voor hebben, lees ik. Ik ben gelegerd geweest tegen de Russen in de koude oorlog, zonder blik zat ik hier niet.
  Blik (conserven) is een enorme industrie, geen kleur-en smaakstoffen, geen E nummers, geen enkele bacterie, dat is op de groente van de versafdeling wel anders, daar zit iedereen met zijn vingers aan. Het begint al bij de handvatten van de kar, vol met poepbacteriën. In tomaten puree zit meer vitamine C dan in verse tomaten. Wel sexy zijn de pakken sap, daar heeft men de kar vol mee en dat is heel gezond. De papierfabriek die de pakken maakt stoot vreselijk veel CO2 de lucht in, bomen worden omgehakt, het is water met een kleurtje, weegt enorm en wordt met vrachtwagens Europa doorgereden. Over de het enorme suikergehalte en aanslag op je gezondheid en stijgende kosten van de zorg, praten we maar niet.

  Beantwoorden
 9. Jurgen
  Jurgen zegt:

  Ik lees hier veel negatieve reacties en wil het mijne er toch van zeggen Ik vind het heerlijk en eet het al zo’n 30 jaar Ik hoop dat het nooit verdwijnt.

  Beantwoorden
 10. G
  G zegt:

  Er zijn andere merken blik, die wat beter zijn vond ik tenminste. Blik, het is zo lekker stressloos bewaarbaar en makkelijk. I love ‘m.

  Beantwoorden
 11. nico
  nico zegt:

  ik eet ook regelmatig de blikken nasi, kan ik 2 dagen mee doen helaas heeft de ah geen bamie maar het smaakt best wel goed

  Beantwoorden
 12. Rotterdammert
  Rotterdammert zegt:

  What nasi of bami uit blik is het zelfde als vloeken in de kerk. Dit gaat nergens over. Hier word de Surinaamse keuken toch echt tekort gedaan. Net zoals er een tijd geleden ergens in het land een idioot een patatje roti had bedacht.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.